Aurender A15 – Rugalmas, egydobozos megoldás

Az Aurender multi-task rendszere a méltán népszerű A10 modell örökségét hordozza, amely az első beépített D/A konverterrel szerelt, analóg kimeneteket is kínáló készülék volt a márka életében.

Az AURENDER A15 (8000 USD) áramvonalas egydobozos forrás-komponens, amely számos új funkciót kínál, több teljesítmény érintő fejlesztéssel büszkélkedhet, valamint a tárhely bővítésének lehetőségét biztosítja. Az előlap egy részét a 6.9 hüvelykes LCD kijelző foglalja el, ami többek között a lejátszással kapcsolatos releváns információk megjelenítésére alkalmas.

A rendszer középpontjában kettős-monó konfigurációban alkalmazott AKM4490 DAC lapkakészlet kapott helyet. A DAC kártyákat diszkrét lineáris tápegységek támogatják, javult a csatornaleválasztás, a dinamika és a zajszint. A DAC chip köré vadonatúj bemeneti és kimeneti áramköri topológiákat terveztek, a konverter dekódolja a PCM (32-bit/768 kHz) és a DSD (DSD512-ig) állományokat, valamint az MQA adatcsomagokat.

A DAC szakaszhoz egy FPGA (Field Programmable Gate Arrays) órajel-generátor is tartozik, ami rendkívül pontos digitális audio adatátvitelt szavatol, elhanyagolható szint alá csökkentve a jittert. A készülék teljesen lineáris tápegysége négy darab, audiofil minőségű toroid transzformátort tartalmaz. A fejlett árnyékolás és szigetelés megakadályozza, hogy a digitális szakaszban zaj kerüljön a jelútba.

A készülék hangerőszabályzóval rendelkezik, forrásként vagy előerősítőként is funkcionálhat. Az egyszerű használat érdekében direkt csatlakoztatható bármilyen teljesítményerősítőhöz vagy aktív hangszórórendszerhez. A hangerő szabályzása és a lejátszással kapcsolatos műveletek az Aurender Conductor alkalmazáson vagy a mellékelt infravörös alumínium távirányítón keresztül végezhetők el, míg az előlapon elhelyezett gombok az alapvető funkciók (lejátszás, szüneteltetés, lejátszási lista) elérését könnyítik meg.

Előerősítő vagy integrált erősítő használata során a változó kimenet Direct Output módra állítható. A készülék koaxiális (RCA) és optikai (TosLink) digitális bemenettel is rendelkezik, amik lehetővé teszik más források (Blu-Ray/DVD-lejátszó, CD transzport vagy tévékészülék) társítását, így azok profitálhatnak a DAC teljesítményéből. Ezen kívül egy USB audiokimenet is rendelkezésre áll, amely képes digitális jelet küldeni egy második rendszer vagy DAC számára.

Minden lejátszás belső szilárdtestalapú gyorsítótárból történik, amivel teljesen kiküszöbölhetők a mozgó alkatrészek generálta elektromos és statikus zajok. A rugalmasság érdekében a felhasználók által könnyen hozzáférhető rekeszekben SSD vagy HDD is elhelyezhető, akár 16TB kapacitás is elérhető. A szóban forgó modell fekete és fehér színben kerül forgalomba.

Forrás: www.aurender.com