AURENDER N20 – Ha kell egy jó referencia

Az Aurender ősszel leplezte le újabb generációs, hálózati képességekkel is felvértezett zene szerverét, amelyet az N10 modell és a zászlóshajó W20SE közé pozicionáltak.

Bár a módosítások főként a burkolat alatt történtek, azért néhány külsőt érintő változtatás is történt. Az előlap kiosztása maradt, azonban az új modellre 8.8 hüvelykes színes kijelző került, amely így már a különböző albumok borítóképének megjelenítésére is alkalmas. A készülék AES / EBU, koaxiális, BNC (75Ω), TOS-LINK és USB kimenetekkel rendelkezik, illetve két hátoldalon elhelyezett adatcserére alkalmas USB (3.0) interfészt is kapunk. Az AURENDER N20 (12.900 EUR) Intel Quad Core CPU köré épült, két bővítőhelyet kínál a 2.5 hüvelykes SSD (8 TB-ig) vagy HDD (5 TB-ig) részére. Gyorsítótárazásra a korábban általános 240 GB kapacitású SSD helyett 500 gigás változatot biztosít a gyártó.

Újdonságnak számít, hogy az új modell két különálló transzformátort tartalmaz. A Super Capacitor alapú (belső UPS) tápellátás megvédi az érzékeny komponenseket a hirtelen feszültség kimaradás által okozott problémáktól. Minden szűrőkondenzátort kifejezetten hangrendszerek kiszolgálására terveztek, míg a leválasztott földelésnek köszönhetően jelentősen csökkent a zajszint. Az új generációs OCXO (Oven-Controlled Crystal Oscillator) óra sokkal pontosabb, mint a korábban használt változat, stabil információáramlást és jobb általános teljesítményt szavatol.

Az új USB Audio Class 2.0 kimenetet úgy tervezték, hogy a lehetőségekhez mérten torzítás és zajmentes, valamint áthallás nélküli jelet biztosítson. A modult árnyékolták, hogy a külső elektronikus interferenciák ellen is védve legyen. A felső kategóriás készülékekhez hasonlóan ez a modell is duplán leválasztott LAN portot kapott, ami segít eliminálni a router által generált zajt. Az előző generációhoz képest a fedélzeti memória mennyiségét megduplázták, így már 8GB DDR3 RAM áll rendelkezésre, felkészítve az eszközt az elkövetkező frissítések fogadására. Az új modell előre láthatóan januárban kerülhet forgalomba, hagyományosan fekete és ezüst színekben.

Forrás: www.aurender.com