Austrian Audio – Belépő fülesekkel bővül a Hi-X sorozat

Az Austrian Audio egy vezetékes, illetve egy vezetékmentes zárt fejhallgatóval egészítette ki a sokak által favorizált Hi-X szériát.

A Hi-X15 (99 EUR) a gyártó jellemzése szerint egy mindennapos használatra tervezett, kényelmes igásló, amely kiemelkedő hangélményt kínál. A hosszú távú komfortról gazdagon tömött fejpánt és fülpárnák gondoskodnak, az összehajtható váz komolyabb erőhatásnak kitett darabjai alumínium-ötvözetből készültek.

Ahogy a gyártó korábbi készülékei esetében most is negyvennégy milliméteres Hi-Xcursion (High Excursion) meghajtókat kapunk, gyűrűs mágnes rendszerrel. Utóbbi rézbevonatú alumínium hangtekerccsel kombinálva csökkenti a membrán és a hozzá csatlakoztatott hangtekercs súlyát, lehetővé téve a membrán gyorsabb mozgását vagy irányváltását, ezáltal érzékenyebb impulzusreakciót biztosít. A készüléket száznegyven centis levehető kábellel szerelik, ami megkönnyíti a szállítást és csökkenti a sérülés lehetőségét.

A Hi-X25BT (149 EUR) külső jegyeit tekintve azonos a vezetékes társával, ahogy a műszaki tartalom nagy része sem különbözik. A készülék kétféle vezetékes (3.5 mm jack és USB-C) üzemmódot kínál, ami mellett értelemszerűen a Bluetooth (5.0) átvitel is adott. A beépített akkumulátor akár harminc órányi használatot is képes biztosítani az alkalmazott hangerő, valamint az átvitel függvényében. A fejhallgatók beépített mikrofonokkal is rendelkeznek, azaz a hívások fogadására is alkalmasak, míg a vezérelni érintőgombokkal lehet. Mindkét modell 25 ohm impedanciával bír, így mobil forrásokkal is jól használható. A fülesek Európában már vihetők, a tengerentúli forgalmazás szeptemberben kezdődik, Ázsiában októberben lesz a premier.

Forrás: www.austrian.audio.com