AXJET PRO – SuperJet újratöltve

A walesi AX Horn Loudspeakers egyedi gyártású kürt hangfalakról nevezetes, a társaság hosszú éveket töltött el azzal, hogy tökéletesítse modelljeit.

Az AX HORN évtizedes tapasztalatokra támaszkodva meg van győződve arról, hogy a hiperbolikus-exponenciális kürtök képesek leginkább a valósághű hang visszaadásra. A fázishoz igazított összetett kürt kialakítás segít az intermodulációs torzítás minimalizálásában, az egyetlen teljes tartományú AER meghajtó képes átmenet nélkül lefedni a teljes hangspektrumot, lenyűgöző tranziens válasz mellett.

A mérnökök az évek során több meghajtó márkát és modellt kipróbáltak, mire kikötöttek a standardként használt AER MD-B átalakítók mellett. A márka folyamatosan dolgozott az AX SuperJet hangfal fejlesztésén, azonban a társaság alapítója és motorja Fred Davies több basszust szeretett volna, ugyanis érzése szerint a nagyobb modellekkel szemben „a legalacsonyabb frekvenciák meghaladták az egyetlen meghajtó képességeit”.

A megoldást egy ún. tapped horn jelentette, amibe egy saját erősítővel meghajtott PA alumínium meghajtó (250 mm) került, ez segít be az AER BD4B(AX) teljes tartományú hangszórónak. Utóbbi az új modell esetében is kiegészült az AX AFTERBURNER gyűrűvel, ami a magassugárzó kónusz központi nagyfrekvenciás kürtjeként is működik, plusz kiegyenlíti a nyomást a meghajtó mindkét oldalán a magasabb SPL érdekében. Az AXJET PRO (90.000 GBP) egyedi színekben is rendelhető, minden modell Mundorf M-Connect Evo aranyozott réz (4 mm) kötőoszlopokat visel.

Forrás: www.https://axjet.co