Az új McIntosh erősítők is nyitott platformra építkeznek

Úgy tűnik bejött a múltidézés, mert a vállaltan régimódi külsővel rendelkező MA252 és MA352 erősítők után, két újabb McIntosh készülék is hasonló nyitott platformot használ.

A cég ötvenes és hatvanas években alkalmazott tervezési örökségére utaló stílusjelek ellenére a gyártó igyekszik leszögezni, hogy az új modellek csak külsejüket tekintve révednek vissza a múltba. A MCINTOSH C8 (3500 USD) sztereó csöves előerősítő, amely a megfelelő erősítővel és forrás komponensekkel társítva kiváló hangélményt ígér. Ez a készülék is négy darab (12AX7) vákuumcsövet dolgoztat, amelyek védelméről krómozott, levehető burkolat gondoskodik.

Az előerősítő öt (két phono) szabadon címkézhető analóg bemenetet visel, de opcionálisan bármikor bővíthető a DA2 DAC modul segítségével, ha digitális konnektorokra is szükség lenne. A berendezés természetesen megkapta a saját fejlesztésű High Drive fejhallgató-erősítő készletet, illetve a rendszer integrációt egyszerűsítő Power Control portok is adottak. A vezérléshez az előlapon elhelyezett tárcsák, valamint a mellékelt távirányító használható. Minden beállítási érték azonnal leolvasható az előlapi kijelzőről.

A MCINTOSH MC830 (4000 USD) monoblokk erősítő a kompakt kivitel ellenére kifejezetten nagy teljesítményt kínál. A készülék 300W (8 ohm), illetve 480W (4 ohm) névleges teljesítmény leadására képes. Az aktuális értékek az előlapon elhelyezett skála segítségével követhetők nyomon. A szinte védjegynek számító Monogrammed Heatsinks bordák nem csupán határozott megjelenést kölcsönöznek a készüléknek, hanem a megfelelő üzemi állapot fenntartásában is szerepet játszanak.

A társított hangfalak és a rendszer védelme érdekében a Power Guard figyeli az erősítő kimeneti jelét és valós idejű mikro-korrekciókat hajt végre, ha szükséges. A védelem másik vonala a Sentry Monitor áramkör, amely kikapcsolja a kimeneti fokozatot, amennyiben anomáliát észlel. A bemenetek mellett a készülék Solid Cinch kötőhelyekkel is rendelkezik. Az új modellek európai forgalmazása októberben kezdődik.

Forrás: www.mcintoshlabs.com