B.audio Alpha One – Integrált erősítő és streamer

A B.Audio a referencia sorozat fejlesztése során összegyűjtött tapasztalatokat felhasználva, egy nagy teljesítményű digitális-analóg átalakítót és egy passzív hűtésű, dual-mono erősítőt csomagolt egybe.

A B.audio Alpha One (15.990 EUR) a márka szabadalmaztatott SJR (Source Jitter Removal) technológiáját használja, amely képes kiküszöbölni a digitális források órajelét érintő tökéletlenségeket, optimalizálva a digitális-analóg átalakítási folyamatot. A burkolat alatt a szintén saját fejlesztésű EX hálózati modul is helyet kapott, ami akusztikus korrekciót és fejlett streaming képességeket kínál.

Az előerősítő fokozat teljesen szimmetrikus, a csatornák közötti egyensúlyt kommutált ellenállásos hangerőszabályzó biztosítja. Ahogy a korábbi modellekben most sem használnak csatoló kondenzátort, többpólusú szervo áramkörök szavatolják a referencia szintű egyenáramú ellátást. Az erősítő fokozat a legkritikusabb szakaszokban helyi visszacsatolást alkalmaz, amivel sikerült jelentősen csökkenti a dinamikus torzítást.

A rendszer a gyártó szerint maximálisan kihasználja az AB osztályú végfok előnyeit. A kettős mono kialakítás a problémásabb hangfalak meghajtásához is elég tartalékot biztosít. A készülék 200W (4 ohm) és 120W (8 ohm) teljesítményre képes. Ami a hálózati képességeket illeti, számos streaming protokoll támogatott, közvetlen hozzáférést kapunk pl. a Qobuz, a Tidal vagy a Spotify szolgáltatásokhoz.

Digitális oldalon SPDIF, Toslink, AES/EBU, USB (B-type és DATA) és RJ45 csatlakozókat találunk, ezeken felül egy szimmetrikus XLR és két aszimmetrikus RCA (egyik bypassként konfigurálható házimozihoz) bemenet is rendelkezésre áll. Mindegyik erősítőhöz alumínium távkapcsoló jár, az alapértelmezett (ezüst) szín mellett feláras (plusz 450 EUR) fekete változat is elérhető.

Forrás: www.b-audio.com