Bang & Olufsen BEOGRAM 4000c – Újratervezés

A közelmúltban hírt adtunk a B&O felújítási programjáról, amelynek keretén belül, régi legendás Bang&Olufsen modellek születhetnek újjá. A társaság nem is nagyon húzta az időt, máris máris bemutatta az első megújított termékét.

A BEOGRAM 4000c RECREATED LIMITED EDITION (9990 EUR) lemezjátszó a Jacob Jensen által tervezett, hetvenes évekbeli készülék újjáélesztett változata. A felújítási folyamat az eredeti modell tanulmányozásával kezdődött. A mérnökök igyekeztek autentikus formában megújítani a készüléket, persze néhány módosításra azért szükség volt. A felújított lemezjátszó házába egy RIAA előerősítő került, hogy a készülék egyszerűen és gyorsan társítható legyen a modern hangfalakhoz.

A burkolat alapvetően nem változott, azonban az alumínium részek pezsgőszínt kaptak, a kezelőfelületet sötétre eloxálták, míg a berakás tölgyfából készült. A tangenciális kart természetesen megtartották, azonban a hangszedőt nagy felbontású változatra cserélték. A felújított modellből mindössze kilencvenöt (ennyi idős a vállalat) darab készült, mindegyiket a gyártó főhadiszállásán (Struer) restaurálták.

Mads Kogsgaard Hansen, a projekt felelőse kifejtette „a szórakoztató elektronika világában a legtöbb terméket eldobható árunak tekintik. A Bang & Olufsen termékeket azonban úgy építjük, hogy kiállják az idő próbáját. A program célja új életet lehelni egy olyan termékbe, amely generációkat képes összehozni.” A felújított modellek október tizenkettedik napjától érhetők el a gyártó weboldalán keresztül.

Forrás: www.bang-olufsen.com/en www.global.techradar.com