BBC ihlette hangsugárzót épített az EJ Jordan

A brit EJ Jordan Ltd. bemutatta a kompakt Marlow hangfalat, amit az évtizedeken keresztül sikeres BBC hangsugárzók mintájára terveztek.

A kabinet kilenc milliméteres balti nyírfából készült, a borításhoz dió vagy rózsafa (feláras) furnért használtak. Az akusztikusan transzparens, hagyományos kapcsokkal felerősíthető rács mögött a vállalat saját fejlesztésű Eikona meghajtója lapul, ami az ígéretek szerint a zenei spektrum legnagyobb részét képes lefedni. A meghajtót Ted Jordan tervezte, aki egy olyan all-in egységet igyekezett megalkotni, ami természetesebb hangélményt kínál, mint a dedikált (külön magas-közép-mély hangszóróból álló) megoldások. A BBC kabinet technológiája elég trükkös, minden komponens befolyással van a végső hangzásra, de a végeredmény egyértelműen megéri a fáradtságot.

A friss modell két változatban kerül a piacra. Az alapváltozatba (1960 GBP) Kimber TC kábelek kerültek, ezüstözött (4 mm) csatlakozókkal rendelkezik, míg a MARLOW CE (2280 GBP) FSC kötőhelyekkel kerül forgalomba. Mindkét modell párba rendezve, sorszámozva kerül ki a gyárból. A műszaki adatlap szerint a készülékek érzékenysége 86 dB, a frekvenciaválasz pedig 44 Hz-18 kHz (+/- 6 B). A meghajtáshoz 10-70W teljesítményű erősítőre van szükség.

Forrás: www.ejjordan.co.uk