BC Acoustique – Három modellel bővült az EX sorozat

A francia manufaktúra, három megfizethető kategóriába pozicionált készüléket mutatott be, amelyek első pillantásra a vintage megjelenést kedvelők számára lehet érdekes.

A külcsínynél természetesen sokkal fontosabb a hangteljesítmény, ezzel kapcsolatosan a gyártó annyit ígért, hogy kiemelkedő zeneiséget kapunk, méltányos áron. Az EX-234 (899 EUR) egy klasszikus integrált erősítő, ami csatornánként 80W (8 ohm) vagy 140W (4 ohm) RMS teljesítmény leadására képes. Az előlap könnyen áttekinthető, az alumínium gombok és tárcsék segítéségével minden funkció egyszerűen felügyelhető.

A készülék két RCA és egy XLR konnektort, egy 3.5 milliméteres, egy phono (MM), valamint két optikai és koaxiális bejáratot visel, a kimeneteket RCA (Line és REC) és XLR aljzatok képviselik. A digitális bemenetek egy AK4112 chipet dolgoztató, Texas Instrument PCM1606E áramkörrel megtámogatott DAC szakaszhoz kapcsolódnak, a maximális mintavételezés mindkét esetben 24-bit/192 kHz. Az erősítőt Bluetooth modullal is felszerelték, valamint fejhallgató-erősítő is van, amihez 6.3 milliméteres aljzat tartozik.

Az EX-614 (499 EUR) slot-rendszerű CD lejátszó, amely a gyári és írott korongokat is elfogadja. A készülék klasszikus lejátszóként vagy transzporterként is használható. A koaxiális és optikai bemenetek AK4432 chippel szerelt digitális-analóg konverterhez kapcsolódnak, mindkét esetben támogatott a 32-bit/192 kHz mintavételezés. A digitális és analóg szekciók külön vezérelhetők, a rendszer egy alacsony zajszintű kapcsolóüzemű tápegység szolgálja ki.

Az EX-714 (899) slot-rendszerű CD mechanizmussal és FM/AM/DAB tunerrel megfejelt erősítő, amely csatornánként 45W (8 ohm) vagy 70W (4 ohm) teljesítményt képes biztosítani. Adottak az analóg és digitális bemenetek, van hordozható tárolók csatlakoztatására alkalmas USB konnektor, valamint a Bluetooth modul és fejhallgató-kimenet sem hiányzik. Az üzemeltetést kontrasztos kijelző könnyíti meg.

Forrás: www.bc-acoustique.com