Befejeződött a Bowers & Wilkins felvásárlása

Az akvizíció még júniusban kezdődött, azonban az ügylet végére csak most kerülhetett pont. A megállapodás értelmében a Bowers & Wilkins a Sound United irányítása alatt tevékenykedik tovább.

A Sound United még a nyár elején jelentkezett be a patinás brit márkáért, amelynek képviselői megerősítették, hogy valóban megkezdődtek a tárgyalások, valamivel később pedig már arról lehetett hallani, hogy a felek keresik a lehetőséget a tranzakció véglegesítésére.

Geoff Edwards, a Bowers & Wilkins vezérigazgatója elmondta, hogy azzal a céllal kezdtek tárgyalni, hogy „prémium márkáinkat egy új, még jobb értékesítési lehetőségeket kínáló csoportba tömöríthessük”, míg a véglegesítést követően azt mondta, hogy „a felvásárlás a vállalat új korszakát jelenti, kiváló lehetőséget kínál arra, hogy kizárólag az építésre összepontosítsunk.”

A vállalat körül az év elején kezdett sűrűsödni a levegő, ekkor távozott a korábbi vezérigazgató, miután megromlott a kapcsolat a társaság mögött négy éve álló cégcsoporttal. A britek az Eva Automation nyomására fogtak bele a Formation termékcsalád fejlesztésébe. A termékvonalat működtető alkalmazást az Eva Automation dolgozta ki, azonban a platformot február óta nem frissítették, jelenleg nagy kérdés, hogy a készülékeket átállítják-e az új tulajdonos birtokban lévő a HEOS platformra.

A többek között Denon, Marantz, Classé és Definitive Technology márkák mögött álló Sound United képviseletében Kevin Duffy vezérigazgató elmondta, hogy vállalatuk nagy hangsúlyt fektet a családhoz tartozó márkák identitásának és kompetenciájának védelmére, s természetesen a B&W esetében is ezt a gyakorlatot kívánják követni.

Forrás: www.forbes.com