Befutott a Vincent Audio új hibrid erősítője

Elkezdődött a Vincent új hibrid, integrált erősítőjének forgalmazása. A készülék vezető tervezője Frank Blöhbaum volt, aki a SV-237MK, SA-T7 és SP-T700 modellek fejlesztését is felügyelte.

A Vincent-TubeLine sorozat új zászlóshajója, egy izmos hibrid erősítő, amely csatornánként akár 300W (4 ohm) teljesítményre is képes. Az első 10W leadása tiszta A-osztályú üzemmódban történik, felette AB osztályban dolgozik a berendezés. Az előerősítő szakasz a sokak által kedvelt SA-T7 modellre támaszkodik, míg a kimenet kialakításánál az SV-237MK készüléket vették alapul.

A VINCENT SV-737 (2999 EUR) a gyártótól megszokott építési minőséget képviseli. A masszív előlapon hangerőszabályzó, hangszín és bemenet kiválasztására szolgáló kezelőszervek találhatók, illetve már hagyományosan ide került egy elektroncsövet láthatóvá tévő ablakocska. A készülék szimmetrikus felépítésű, nagy méretű toroid trafó, kiváló minőségű DAC és öt elektroncső gondoskodik a hifi minőségű hangélményről.

Az analóg és digitális bemenetek mellé újdonságként streaming modult és Bluetooth vevőt is kapunk, tehát a berendezés hálózaton keresztül is képes a lejátszásra, de a NAS meghajtókon tárolt állományok elérése és a vezetékmentes adatátvitel sem jelent akadályt. A hátoldalon elhelyezett jumper segítségével az elő és végfok elkülöníthető, valamint az erősítő két pár hangfal fogadására is alkalmas. Az új modell a korábbi gyakorlatnak megfelelően szürke és ezüst változatokban vásárolható meg.

Forrás: www.vincent-tac.de/en

A márka hivatalos hazai forgalmazója a Stream Audio.