Beindult az LG Display kínai OLED gyára

Többszöri csúszás után az LG Display megnyitotta második OLED tévékbe szánt paneleket gyártó egységét. A Business Korea információja szerint a létesítmény jelenleg negyvennyolc hüvelykes paneleket készít.

Nem titok, hogy jelenleg minden márka LG paneleket épít az OLED tévékészülékekbe, ami az LG Display dél-koreai gyáregységéből származik. A társaság második OLED paneleket előállító üzemét Kantonba (Guangzhou) telepítette, ahol a tervek szerint az újdonságnak számító negyvennyolc hüvelykes panelek előállítása történik majd. Az eredeti tervek szerint a teljes kapacitású termelés tavaly ősszel kezdődött volna, azonban ez a különböző nehézségek és a globális járványhelyzet miatt csak őszre várható.

Az új gyáregység megnyitásával az LG Display megduplázhatja a termelékenységét, amire az új piaci szereplők (Huawei, Xiaomi) felbukkanása miatt szükség is van. A társaság a saját felhasználás mellett összesen tizenkilenc potenciális partner igényének kielégítésére rendezkedik be, de egy újabb üzem építése is szóba került, ahol az extra méretű OLED megjelenítők gyártását tervezik. Az LG mellett a rivális Samsung Display sem tétlenkedik, utóbbi dollár milliárdokat kíván befektetni az új generációs QD technológiába és a régóta pletykált QD-OLED fejlesztésekbe.

Forrás: www.businesskorea.co.kr/news