Bejelentették a DALI OPTICON Mk2 sorozatot

A legújabb technológiák és innovatív fejlesztések előnyeit kihasználva az OPTICON Mk2 osztályvezető teljesítményt kínál. A széria hat modellt sorakoztat, amelyek házmozi szettek vagy sztereó hangrendszerek részeként egyaránt jól használhatók.

A második generációs DALI OPTICON Mk2 sorozat a korábbi gyakorlathoz igazodva, két polc hangkeltőből (1,2), egy falba építhető (LCR) modellből, egy center (Vokal) sugárzóból, valamint két padlón álló (6,8) hangfalból áll össze. A megújított modellek mérete nem változott, azonban a külső megjelenés tekintetében már tetten érhetők a változtatások. A hangsúlyos alumínium díszek helyére a kabinet színéhez (szatén fehér, szatén fekete és füstös tölgy) igazított, homogénebb megjelenést biztosító elemek kerültek.

Mindegyik készüléket a Callisto szériától örökölt lágy dóm csipogóval (29 mm) szerelték, ami kicsit nagyobb mint a korábban alkalmazott meghajtó. A sötétebbre színezett, farost membrános közepes és basszus hangszórók az Epicon sorozatból érkeztek és a polc és álló hangfalak Dual Flare reflex-portjai is újdonságnak számítanak. Mindegyik frissített modellbe átalakított keresztváltó került, amelyeket jellemzően még jobb komponensekből építettek. A részletes specifikációk és a pontos árak hamarosan elérhetők lesznek a gyártó weboldalán.

Forrás: www.dali-speakers.com/press