Bejelentették a különálló McINTOSH DA2 modult

A modul a gyártó legújabb és legfejlettebb eszköze, amely eddig a C53 és C2700 előerősítők részeként volt elérhető, de hamarosan fejlesztői kit formájában is megvásárolható.

A DA2 DIGITAL AUDIO MODULE (1000 USD) elsősorban az előző generációs kártyával szerelt modellek frissítésére szolgál. A támogatott eszközök között megtalálhatók az MA9000, MA8900, MA7200 és MA5300 jelzésű integrált erősítők, valamint a MAC7200 típusszámú receiver és a C49 előerősítő. A gyártó külön felhívja a figyelmet, hogy az eszközök frissítését csak márkaszerviz végezheti, tehát ez nem valami ?csináld otthon magad? jellegű megoldás.

A DA2 kit értelemszerűen az előző generációra építkezik, hasonló konnektorokkal (koaxiális, optikai, USB, MCT) rendelkezik, újdonságként csupán egy HDMI ARC csatlakozót kapunk, ami lehetővé teszi a kompatibilis tévékhez való társítást. A csatlakozó természetesen kétirányú kommunikációt biztosít, támogatottak a Dolby és DTS többcsatornás formátumok, amiket az eszköz sztereó állományokká konvertál. A modul USB bemenete támogatja a natív DSD (512) és DXD (384 kHz) lejátszást, ezen felül a nyolc csatornás, 32-bites Quad Balanced DAC az összes nagy felbontású jellel képes megbirkózni, javított dinamikus tartományt és alacsony torzítást kínál. A koaxiális és optikai bemenetek 24-bit/192 kHz felbontású állományok fogadására képesek, míg a saját fejlesztésű MCT konnektor a gyártó kompatibilis eszközeit tudja kezelni.

Forrás: www.mcintoshlabs.com