Bekerült a MAT komponens a KEF R családba

A KEF R sorozata nagyjából öt éve esett át komolyabb átalakításon, a mostani frissítés többek között magával hozta a márka egyedülálló meta-anyag abszorpciós technológiáját.

A hét modellből álló hifi és házimozi termékcsalád a Q széria felett kapott helyet a gyártó kínálatában. A MAT technológia három éve debütált az LS50 Meta és LS50 Wireless modellekben, azóta megjelent a felsőházas Blade és The Reference hangfalakban, most pedig a középkategóriában is bevezetésre kerül.

A MAT (Metamaterial Absorption Technology) egyszerűsítve egy kompozitból készült, kör alakú, bonyolult (labirintus-szerű) mintázattal rendelkező komponens, amely a meghajtó mögé helyezve, képes elnyelni a nem kívánt zajok kilencvenkilenc százalékát és csökkenteni torzításokat, ami tisztább és természetesebb hangzásban nyilvánul meg.

Az R széria frissítése ezúttal kevesebb direkt alkatrész váltással járt, mindez azonban nem jelenti, hogy a rókabőr-effektusról lenne szó. A modelleket a tizenkettedik generációs UNI-Q meghajtókkal szerelték, amely hibátlan pontforrásként működnek. A The Reference szériából származó Shadow Flare kiterjeszti az UNI-Q hullámvezető hatását, így a finom részletekben gazdagabb hangélményt kapunk. Az R sorozatban alklamazott basszus-meghajtók szendvics szerkezetűek.

A papír kónuszra sekély, homorú alumínium borítás került, amit egyedi geometriával kombináltak. A meghajtó mágneses rendszere széles és egyenletes teret hoz létre, mindez dinamikusabb basszust jelent. A portok a korábbinál még rugalmasabb anyagból készültek, amely megoldás megakadályozza a középtartomány színezését. A sorozatnak nincs saját mélyládája, a márka például a Kube 12b vagy a KF92 modellek használatát javasolja. Az új hangsugárzók fekete és fehér fényes, valamint diófa színekben kaphatók, az R3 Meta és R7 Meta Indigo Gloss és Titanium Gloss színben is elérhető.

R11 Meta álló (6500 USD)
R7 Meta álló (5000 USD)
R5 Meta álló (4000 USD)
R3 Meta polc/állványos (2200 USD)
R6 Meta center (2000 USD)
R2 Meta center (1400 USD)
R8 Meta Dolby Atmos hangszórók (1600 USD)
S3 állvány (699 USD)

Forrás: www.eu.kef.com