Belépő kategóriában újítanak a PIEGA ACE hangkeltők

A Piega Ace sorozata az ígéretek szerint a gyártó legolcsóbb csomagja lesz, amely a Master, Coax és Premium modellektől is örökölt megoldásokat.

Az új TMicro modelleket váltó szériát Stephan Hürlemann tervezte. A sorozatban egy karcsú, méter magas álló hangfal, egy center és egy szatellit sugárzó található. A gondosan merevített alumínium kabineteket kifejezetten ehhez a szériához fejlesztették, látható varratok vagy rögzítések nincsenek. Mindhárom modellben AMT-1 (Air Motion Transformer) meghajtók kaptak helyet, valamint a százhúsz milliméteres MDS mélyközép hangszórók is közösek. A szalag magassugárzót egy új neodímium motor dolgoztatja, így a gyártó szerint a felső tartományokban részletes és folyékony reprodukcióra lehet számítani.

Bár az Ace 30 szatellit hangkeltő a gyártó legkisebb modellje (A5 lap méretű terelőt kapott) kisebb helyiségek kiszolgálására sztereó párként is alkalmas. Az Ace 50 álló hangfal háromutas, a szalagsugárzó mellé három MDS meghajtót szereltek. A három egységből kettő a basszusokat kezeli, míg egy a közepes tartományok megszólaltatásáért felel. Az Ace Center esetében a csipogót két MDS hangszóró fogja közre, a készülék opcionális konzol segítségével akár falon is elhelyezhető. A sorozat forgalmazása előre láthatóan februárban kezdődik.

Forrás: www.piega.ch/en