Belépő szintű kínálatát újítja meg a Marantz

Az új Marantz erősítő/CD lejátszó páros a szakma és a felhasználók által is elismert, díjnyertes PM6006/CD6006 helyére kerül a gyártó kínálatában.

A japán gyártó frissen bemutatott párosa a korábbi gyakorlatnak megfelelően nem kívánja megváltani a világot, csupán újabb technológiákat integráló, de megfizethető alternatívát kínál a belépő szinten. A PM6007 erősítő és CD6007 lejátszó fejlesztése során a mérnökök abszolút a beltartalomra fókuszáltak, így a készülékek külső tekintetében teljesen az elődökre hajaznak. Ez persze korántsem probléma, hiszen a korábbi széria is szépen mutatott és a bevált receptet nem szokás macerálni. Bár a két új modellt a gyártó újfent együtt tálalta az eszközök önállóan is szépen megállják a helyüket.

A PM6007 (499 GBP) integrált erősítő csatornánként 45W (8 ohm) teljesítményt kínál. Az újítások között említésre érdemes az átalakított DAC, amelyet a korábbi Cirrus Logic CS4398 helyett, AKM AK4490 lapka köré építettek. Újdonságnak számít a két választható digitális szűrő, amik eddig csupán a társaság prémium eszközeiben volt elérhető. Megújításra került tovább az erősítő áramkör és fejlesztették az MM Phono szakaszt, valamint nagyobb tápegység-kondenzátorok kerültek a burkolat alá.  A hátoldalra öt RCA, két optikai és koaxiális bemenet került, extraként pedig dedikált mélysugárzó kimenetet is kapunk. A készülék nagy tartalékokkal rendelkezik és a problémásabb hangfalak meghajtására is alkalmas.

A CD6007 (399 GBP) lejátszó is megkapta a nagy felbontású állományokat (PCM 24-bit/192 kHz, DSD 5.6 MHz) kezelő digitális-analóg konvertert. A lecserélt és tovább fejlesztett komponensek között pl. nagyobb kondenzátorok találhatók, módosították a HDAM modult, javítottak az áramellátáson és finomították a csatornák elválasztását. Az interferencia mérséklése és a torzítás csökkentése érdekében a fejhallgató-erősítő áramköre kikapcsol, ha a rendszer nem érzékel társított fejhallgatót. Az érzékeny komponenseket kétrétegű alvázra szerelt merev lábak szigetelik el a nem kívánt rezgésektől. Az új modellek forgalmazása előre láthatóan szeptember első hetében kezdődik.

Forrás: www.marantz.com

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.