Bemutatkozik a Benchmark MS LA4 előerősítő

A Benchmark Media Systems nyáron jelentette be legújabb fejlesztésű előerősítőjét, amelynek forgalmazását a közelmúltban kezdték meg. A készülék felépítés és teljesítmény tekintetében megegyezik a HPA4 jelzésű modellel, azonban fejhallgató-kimenetekkel nem rendelkezik.

A társaságot Alan Burdick alapította a nyolcvanas évek közepén. A vállalat kezdetben kizárólag televíziós hangrendszereket készített, majd egy alapos átszervezést követően a profi és otthoni hangtechnika területén is tevékenykedni kezdett. A mérnökök olyan hardvereket igyekeztek fejleszteni, amelyeket a folyamatos (huszonnégy órás) használat sem képes két vállra fektetni, ezeket aztán az otthoni felhasználásra szánt eszközökben is alkalmazták.

A BENCHMARK LA4 (2599 USD) egy relé vezérelt, tisztán analóg előerősítő, amely bármely professzionális vagy hifi erősítővel képes összedolgozni. A készülék alapvetően puritán felépítésű. A csavarokat viselő előlap bal oldalán 3.5 hüvelykes érintőkijelző kapott helyet, ami alatt a bekapcsoló gombot és az infravörös érzékelőt helyezték el, míg jobbra a gravírozott felirat alatt a hangerőszabályzó található. Az előlap rejtett rögzítésű a látható csavarok a rackelést segítő előtét felerősítésére szolgálnak. A színes kijelző segítségével minden beállítás aprólékosan elvégezhető, itt jelennek meg a fontosabb információk, többek között a hangerőszint is ezen a felületen kontrollálható. A hátlapon négy pár analóg (XLR és RCA) bemenet, 12 voltos trigger portok, XLR és RCA kijáratok, biztosítékok és IEC tápcsatlakozó kapott helyet. Minden bemenet letiltható és címkézhető. A készülék opcionális Benchmark távvezérlővel is megvásárolható.

Forrás: www.benchmarkmedia.com