Bemutatkozik a DethonRay Prelude DTR1 lejátszó

A DethonRay egy viszonylag új játékos a piacon. A márkát Anson Tse alapította, aki évtizedes tapasztalatát igyekszik saját vállalkozásában kamatoztatni. A címszereplő készülék a márka bemutatkozó modellje.

A DethonRay DTR1 PRELUDE (549 USD) egy klasszikus kivitelű kompakt DAP. A készülék látványosan hanyagolja az újabb generációs lejátszókra jellemző szolgáltatásokat, amelyek helyett inkább a legmagasabb szintű reprodukcióra fókuszál. A lejátszó masszív alumínium ötvözetből épült, aprócska kijelzőt és hangsúlyos fizikai gombokat visel. A navigációt a képernyő alatt elhelyezett méretes gombok könnyítik meg, amelyek kis gyakorlással akár vaktában is jól használhatók. A készülékre vonal és fejhallgató kimenet, valamint egy mikro-HDMI konnektor került. A zene állományok tárolására microSD kártya (legfeljebb 2 TB) használható. A támogatottak között gyakorlatilag az összes népszerű formátum megtalálható.

A burkolat alatt egy AK4490EQ DAC lapka kapott helyet, amire a megbízhatóság és teljesítmény miatt esett a gyártó választása. A készülék csatornánként egy-egy OPA1611 erősítőt használ, dedikált analóg és digitális tápellátással rendelkezik, amely megoldás az univerzális megoldásokkal szemben, nem befolyásolják a jelfeldolgozás minőségét. A lejátszó átszabott Linux operációs rendszert kapott, saját fejlesztésű Ocelot grafikus felülettel. A rendszer az érintőfelület hiánya ellenére rendkívül gyors navigációt tesz lehetővé. A beépített akkumulátor átlagosan 6-8 órás üzemidőt biztosít, de óvatos használat mellett tíz óra is eltelhet két töltés között. A telep töltésére az USB interfész hiánya miatt csupán egyedi töltő használható. A Prelude lejátszó érezhetően azok számára készült, akik kevésbé igénylik a modern funkciókat.

Forrás: www.dethonray.com