Bemutatkozik a Monolith Liquid Platinum fejhallgató-erősítő

A Monoprice nyár elején leleplezett készüléke a Cavalli Audio Liquid Crimson fejhallgató-erősítő átalakított változata. A Cavalli Audio a tulajdonos-névadó halála után sajnos beszüntette tevékenységét, szerencsére a Monoprice tovább örökíti a manufaktúra fejlesztéseit.

A LIQUID PLATINUM (600 USD) működő prototípusa még a Cavalli Audio bezárása előtt megjárt néhány rendezvényt, tehát a Monoprice gyakorlatilag készen vette át a modellt, csupán néhány finomítás maradt hátra. A készülék külső tápegységgel (DC 36V 1.5A) rendelkezik, amit többek között az eszköz kompakt méretével magyaráz a gyártó. Az erősítő egészen alacsony, visszafogott méretekkel bír, ugyanakkor masszív felépítésű. A lábak gumiból készültek, amely minden felületen elég tapadást biztosít ahhoz, hogy a berendezés ne csúszkáljon el.

Az erősítő két darab 6922 Electro-Harmonix NOS csövet dolgoztat, amiket fedlapon vágott nyílásokon keresztül elérhető aljzatokba kell elhelyezni. Az elő-és hátlapon hangsúlyos szellőzőnyílások is helyet kaptak, ami nem véletlen, ugyanis a készülék komoly hőtermelésre képes. Az erősítő digitális-analóg konverterrel nem rendelkezik, azaz tisztán analóg eszközről beszélhetünk, így előerősítő funkció sincs. A hátoldalon két kapcsolható RCA bemenet, valamint XLR konnektorok találhatók, míg átellenben TRS és 4-tűs XLR kimenetek virítanak.

Forrás: www.monoprice.com