Bemutatkozik az AYA SIREN fülmonitor

Az öt éve alapított AYA Workshop, egy Ho Si Minh-városban tevékenykedő manufaktúra, amely kiegészítők és fülesek gyártásával foglalkozik. A csapat legújabb munkája, egy hat darab meghajtóval rendelkező hibrid füles.

Az AYA SIREN (590 USD) a vállalat zászlóshajója, hat meghajtót dolgoztató hibrid fülmonitor. Két BA meghajtó kezeli az alacsony frekvenciákat, két BA átalakító felel a középső tartományokért, valamint két Sonion elektrosztatikus meghajtó szolgál magassugárzóként. A rendszert háromutas keresztváltó felügyeli, azonban ezúttal nem az általánosan használt Y csomópontokat kapjuk, hanem minden tartományhoz dedikált kimeneteket rendeltek, amely megoldás jobb elválasztást biztosít. A burkolat akril gyantából készült, minden darabot kézzel illesztenek és csiszolnak.

A fülesre kéttűs 0.78 milliméteres konnektor került, amit a véletlen kioldás ellen enyhén süllyesztettek. A készlet egy Hakugei 7N OCC négyvezetékes fonott kábelt tartalmaz, aminek végére 3.5 milliméteres dugó került, ez utóbbi talán az egyik kifogásolható megoldás ezen az árfekvésen. A másik hiányosságként felróható dolog, hogy alapból viszonylag kevés illesztéket kapunk, ami a felkészült felhasználókat nem fogja zavarni, de jobb lenne kicsit szélesebb választékkal gazdálkodni. A Siren IEM érzékenysége 112 dB, míg az impedancia 16 ohm.

Forrás: www.ayaworkshop.com