Bemutatkozik az ESOTERIC N-01 referencia hálózati lejátszó

Aki ismeri a márkát tudja, ezúttal a felsőházban kalandozunk kicsit, ugyanis a brand a TEAC prémium eszközöket gyártó divíziójához tartozik. A készülékek kizárólag gondosan megválogatott, kézzel gyártott alkatrészekből épülnek, s minden modell csak egyedi tesztelés után kerülhet forgalomba.

Az ESOTERIC N-01 (21.000 USD) készülékháza masszív, CNC megmunkált alumíniumból készült. A kicsit merev, ipari formát a sarkok kerekítésével, valamint az élek tompításával igyekezett enyhíteni a gyártó, míg a rezgések kivédésére egyedi lábak szolgálnak. Az előlap alapvetően letisztult és kényelmesen átlátható. A nagy méretű kijelző jelentősen megkönnyíti a beállításokat és üzemeltetést. A fronton elhelyezett USB csatlakozó lehetővé teszi a kompatibilis forráseszközök használatát, de természetesen a hátlapon is találunk ilyen konnektort. A készülék egyszerűsített zeneszerverként is használható, integrálja a lejátszót és a könyvtárat azáltal, hogy biztosítja a nagy kapacitású tárolóeszközök használatát. Szintén hátul kaptak helyet a digitális bemenetek és analóg kimenetek, valamint külső óra társítására szolgáló konnektor. A berendezés ES-LINK Analog átviteli módot is kínál, amely kihasználja a pufferáramkör nagy teljesítményét, így ideális a kompatibilis analóg eszközök használatakor.

A burkolat alatt is katonás rend uralkodik, vastag nikkelezett lemezzel választották le a több szinten elhelyezett érzékeny elektronikát. Kapunk négy hatalmas toroid transzformátort, amelyek közül kettő a DAC tápellátását biztosítja, míg a többi a digitális áramköri kártyát, valamint a hálózati modult szolgálja ki. A készülék a zászlóshajókból ismerős nagy kapacitású EDLC szuper-kondenzátor tömböt alkalmaz, amit a hálózati modul dedikált tápegységébe telepítettek. A tökéletes hangminőség érdekében a készüléket újonnan kialakított, integrált kettős monó D / A konverterrel szerelték, ami 32-bites AK4497 DAC chipeket és 35-bites D / A algoritmust használ a digitális jel feldolgozásához.

A készülék gyakorlatilag bármit képes lejátszani a gyengébb minőségű MP3 állományoktól a nagy felbontású DSD / MQA fájlokig, hozzáférést biztosít népszerű streaming szolgáltatók kínálatához, s igény esetén ROON végpontként is használható. A készülékhez tartozik, egy iOS/Android rendszerekre is elérhető alkalmazás (Esoteric Sound Steam), amely megkönnyíti a gyűjtemények rendszerezését és lejátszását, egyszerűsíti a felhasználók dolgát.

Forrás: www.esoteric.jp/en

Comments are closed.