Bemutatkozik az oBRAVO HAMT-1 Signature fejhallgató

A társaság félig nyitott kialakítású, hibrid fülese a felső osztályban játszik. A készülék gondosan válogatott prémium alapanyagokból és komponensekből épült, igényes csomagolást kapott és veszett árcédulával rendelkezik.

A HAMT-1 SIGNATURE (5899 GBP) fejhallgató egy ötvenhét milliméteres dinamikus meghajtót, valamint egy szokatlanul nagy (40 mm) AMT átalakítót dolgoztat, amiket saját fejlesztésű keresztváltó vezérel. Úgy tűnik a multi-driver felépítés egyre több gyártónak tetszik, hiszen a Crosszone (CZ1) és az általunk nagyon kedvelt Ultrasone is próbálkozott már ezzel a megoldással. Az AMT (Air Motion Transfer) egységek mylar-szalagból hajtogatott membránt dolgoztatnak, így kisebb tömeggel rendelkeznek és gyorsabbak, mint a hagyományos átalakítók. A készülék a 15Hz – 34KHz közötti tartományok kezelésére képes, 105 dB érzékenységgel és 56 ohm impedanciával rendelkezik.

A füles burkolata szépen megmunkált keményfa, míg a fejpánt szénszál erősítésű kompozitból készült. A fejpánt esetében inkább az oldalirányú szorítóerőre került a hangsúly, amelyet szépen kompenzálnak a gazdagon párnázott fülkagylók. Miután félig nyitott eszközről van szó tökéletes hangszigetelésről nem lehet szó, azonban némi kísérletezéssel szép eredményeket lehet elérni. A készülék a kategóriának megfelelően kiváló minőségű harisnyázott kábelekkel és kiegészítőkkel rendelkezik, ugyanakkor az alapkábel csupán százhúsz centis, ami némiképp behatárolja a felhasználó mozgását.

A fülesre koaxiális csatlakozók kerültek, a jobb csatornát vörössel jelölte meg a gyártó. A kábel rögzítésére nem lehet panasz, csavarodás szinte teljesen kizárt, így kisebb az esélye a vezetékek szakadásának, ugyanakkor érdemes figyelni arra, hogy semmilyen kioldó mechanizmus nincs. A füles az előzetes vélemények szerint hordozható lejátszókkal és dedikált szettekkel egyaránt szépen együttműködik. A hangélmény természetes, de kicsit lomha ezért főként akusztikus műfajokhoz és komoly zene hallgatásához ajánlott.

Forrás: www.obravoaudio.com

Comments are closed.