Bemutatkoznak az Equilibrium IDEA hangfalak

Az Equilibrium hangfalak és audiokábelek gyártására szakosodott lengyel manufaktúra. A társaság több hangsugárzó sorozattal is büszkélkedhet, amiből ezúttal a címszereplő termékvonalat nézzük meg közelebbről.

Az Equilibrium a tavalyi év végén, a Varsói Audio Video Show keretein belül mutatta be új termékvonalát. Az új sorozat a korábbi modellekhez hasonlóan saját tervezésű és gyártású kabinettel rendelkezik. Az öt fokban hátrafelé megdöntött, teljesen zárt kabinetek segítenek optimalizálni a sugárzási szöget. A bass-reflex portok hiánya a gyártó szerint nem befolyásolja a megfelelő basszusválaszt. Mindhárom modell gondosan megválogatott prémium alkatrészekből épült. A keresztváltóhoz minden esetben Mundorf komponenseket használtak, míg a terminálok a WBT műhelyéből származnak.

A termékcsalád legkisebb tagja az IDEA S8 (6990 EUR) hangsugárzó. A készülék egy berillium csipogót, Acuton kerámia mélyközép hangszórót és ásványi anyagokkal dúsított, polipropilén (MFPP) membrános mélysugárzót dolgoztat. A hangfal 80W (8 ohm) teljesítményt kínál az ajánlás szerint közepes helyiségek kiszolgálásra alkalmas. Az IDEA S10 (7990 EUR) felépítés tekintetében azonos a testvérével, azonban a magas és közepes meghajtók mellé ezúttal papír membrános basszus hangszóró került. Ez a modell a gyári adatok szerint 100W (8 ohm) teljesítményre képes. A sorozat legkomolyabb tagja az IDEA DB8 (9990 EUR) elnevezésű hangfal, amely a családra jellemző berillium csipogó és Acuton mélyközép hangszóró mellett, két MFPP alacsony frekvenciás meghajtóval rendelkezik. A legnagyobb modell névleges teljesítményét 120W (8 ohm) értékben határozták meg.

Forrás: www.equiaudio.com/en