Bemutatkozott a Paradigm FOUNDER sorozata

A negyvenedik születésnap közeledtével a Paradigm egy vadonatúj szériával jelentkezett, amely a tulajdoni viszonyok rendeződése óta az első tiszta lapos sorozata a vállalatnak.

Az új széria a Paradigm Toronto mellett, az ezredfordulón felhúzott gyárában készült. A FOUNDER termékcsalád egy állványos (40B), egy közepes monitor (70LCR), egy center (90C) és három padlón álló (80F, 100F és 120H) hangfalból áll. A sorozat házon belül fejlesztett technológiákra építkezik, amelyek közül több szabadalom alatt áll. Az újdonságok vadonatúj AL-MAC (alumínium-magnézium-kerámia) magassugárzót dolgoztatnak.

Szintén új fejlesztés az AL-MAG közepes meghajtó, a hat hüvelykes alumínium-magnéziumötvözet hangszóró két hüvelykes hangtekerccsel rendelkezik, illetve megkapta a cég korábban is alkalmazott Perforated Phase Alignment fázisjavító előtétjét. Az alacsony tartományokért a CARBON-X Unibody meghajtók felelnek, ezek ásványi anyaggal töltött szénszálas kónusszal rendelkeznek és modelltől függően öt és fél, hat, hét vagy nyolc hüvelykes változatban kerülnek beszerelésre.

A kabinetek egy hüvelyk vastag MDF lapokból készültek, komplex merevítést kaptak. Az álló modellek esetében a külső burkolati elemek nem párhuzamosak, a hosszirányú merevítő egy szerkezeti magot képez, egyenlőtlenül osztva meg a dobozt. A falak menti szivárgás megelőzésére keresztirányú merevítést is alkalmaztak. A nem kívánt rezonanciát egy saját fejlesztésű elasztomer felfüggesztési rendszer (Advanced Shock-Mount Isolation System) kontrollálja, ezen felül speciális elasztomer láb (Advanced Shock-Mount Feet) választja le a kabinetet a padlótól.

A zászlóshajónak szánt 120H hangfal hibrid konstrukció, ami annyit jelent, hogy az AL-MAC dóm csipogót, az AL-MAG közepes (hét hüvelyk) meghajtót és a három nyolc hüvelykes CARBON-X mélysugárzót, egy 1000W teljesítményű erősítő hajtja meg. A rendszert ARC Genesis Room Correction technológia segítségével lehet a környezethez idomítani.

A FOUNDER 40B páronként várhatóan 1100 USD, míg a 70 LCR/90C 1700, illetve 2600 USD áron kerül forgalomba. Az álló modellek ára 1900 USD (80F), 2600 USD (100F) és 4250 USD (120H) körül alakul majd. A globális forgalmazás a tervek szerint május elején kezdődik.

Forrás: www.paradigm.com/en