Bemutatkozott a Philips új OLED flottája

A Philips végre hivatalosan is bemutatta a 9-es sorozatú OLED tévék legújabb (2021) generációját.

A Philips OLED936 tévé negyvennyolc, ötvenöt és hatvanöt hüvelykes méretben kerül a piacra. A Philips OLED+ jelöléssel látta el az új generációt, ez azonban nem egy új technológiát takar, csupán azt hivatott hangsúlyozni, hogy a modellek a legfrissebb megjelenítésért és hangzásért felelős eljárásokat kínálják. Az OLED936 család 4K felbontással és négy oldalas Ambilight világítással büszkélkedhet, utóbbi különböző speciális beállításokat is kínál, szinkronizálható az éppen megtekintett tartalommal.

Ennél sokkal fontosabb, hogy friss generáció két HDMI 2.1 porttal (4K/120Hz) rendelkezik, igazodva a legújabb játékkonzolok támasztotta igényekhez. Az opcionális HDMI 2.1 funkciók között az eARC, a VRR, a FreeSync és az ALLM is megtalálható. Az összes modell megkapta a gyártó legújabb, két chipet dolgoztató, gép tanulást is bevető P5 processzorát, illetve mindegyik a B&W által kalibrált 3.1.2 kiosztású hangrendszert visel. Természetesen az összes változat széleskörű HDR támogatást (HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision) biztosít, a magasszintű hangélményhez pedig a DTS Play-Fi és DTS-HD eljárások is hozzájárulnak.

Az új televíziók először támogatják az AV1 videó dekódolást, valamint HGiG (beégés elleni védelem) támogatást is élveznek. A készülékek tízes verziószámmal ellátott AndroidTV rendszert futtatnak, a GoogleTV átállásról szóló híreszteléseket egyelőre nem kommentálta a vállalat. Az OLED936 tévék hivatalosan augusztus 31-én kerülnek forgalomba, a pontos árazás is ekkorra várható.

Forrás: www.tpvision.com/news