Bemutatkozott a Pro-Ject Debut sorozat új tagja

A Pro-Ject Debut szériát a kilencvenes évek legvégén indították. A sorozat több a szakma által is elismert lemezjátszót adott a zenerajongóknak. Az új modell a bevált technológiákat ötvözi a legújabb megoldásokkal.

A DEBUT CARBON EVOLUTION (499 USD) a szépen tükrözi a gyártó tervezési gyakorlatát. Kellemesen minimalista, szinte már funkcionális berendezésről van szó, ami elsősorban a hangzásával igyekszik hódítani. Az új modellt egyetlen darabból álló, szénszálas hangkarral szerelték, aminek végére gyárilag kalibrált Sumiko Rainier (Európában Ortofon 2M RED) hangszedő került. Az elektronika egy része és a csapágyazás az X1 lemezjátszó öröksége, a sebesség szabályozása elektronikusan történik. A készülék 1.7 kilós öntött alumínium lemeztányért kapott, TPE csillapítással, aminek eredménye egy még csendesebb, zajmentes működés.

Az újítások között említést érdemelnek az állítható magasságú (korábban műanyag) fémlábak, amelyek egyenetlen felületen is képesek növelni a stabilitást. Módosítottak a motor felfüggesztésén, ami szintén hozzájárul a lejátszás minőségének javításához. Az opcionális Ortofon 2M 78 hangszedővel és a tartozék kiegészítő ékszíjjal a készülék sellak korongok lejátszására is képes.  A csuklós akril porvédővel ellátott új lemezjátszó kilenc különböző színben érhető majd el. A forgalmazás előre láthatóan szeptemberben kezdődik.

Forrás: www.pro-jectusa.com

A márka hazai forgalmazója az Audio Centrum.