Bemutatkozott a ROKSAN ATTESSA termékcsalád

A brit Roksan Audio megmutatta legújabb, Attessa névre keresztelt termékvonalát, amely osztályvezető hang- és streaming technológiát házasít, széleskörű funkcionalitással.

Az Egyesült Királyságban tervezett és gyártott új sorozat streaming erősítőből, integrált erősítőből, lemezjátszóból és CD-transzportból áll. Az összes modell alacsony profilú házat kapott, így akár rendszerben elhelyezve is kis helyet foglal.

Az ATTESSA lemezjátszó (995 GBP) plug-and-play készülék, így kevésbé tapasztalt felhasználóknak is jó választás lehet. Az alvázat a gyártó saját fejlesztésű izolációs rendszere választja le, távol tartva a nem kívánt rezgéseket. A főbb jellemzők között a digitálisan vezérelt elektronikus sebességszabályozás, valamint a mikroprocesszor által felügyelt fordulatszám vezérlés, illetve a nagy tömegű üveg lemeztányér érdemel említést. Az uni-pivot hangkar végére előszerelt mozgó mágneses DANA hangszedő került.

Az ATTESSA CD transzport (495 GBP) digitális koaxiális konnektoron keresztül bármilyen streaming vagy integrált erősítőhöz társítható, de a MaestroUnite alkalmazásnak köszönhetően a saját márkás modellekkel teljesedik ki igazán. Altessa streaming erősítővel társítva a készülék BluOS applikáción keresztül is vezérelhető, míg az Altessa integrált erősítővel az MQA lejátszás is megoldott. A mérnökök a tervezés során a lényegre fókuszáltak, így nincsenek felesleges áramkörök és a lézer jelutat is egészen rövidre szabták, kizárva az olvasási hibák lehetőségét.

Az ATTESSA integrált (995 GBP) és streaming (1495 GBP) erősítő műszaki értelemben közel azonos, utóbbi azonban hálózati hozzáférést és BluOS multi-room funkciókat is kínál. Mindkettő több analóg és digitális bemenettel rendelkezik , valamint nagy teljesítményű Burr Brown (24-bit/192 kHz) digitális-analóg átalakítót dolgoztat. A vezérlést mindkét esetben egy tárcsás megoldás és grafikus interfész könnyíti meg, de persze távkapcsolót is kapunk. Az integrált erősítő csatornánként 130W (4 ohm) teljesítményt kínál, Bluetooth (aptX) kapcsolaton keresztül a vezetékmentes adatfogadás is megoldott. Az integrált phono-szakasz egyszerűsíti a lemezjátszók társítását és használatát.

A streaming erősítő a BluOS platformon keresztül mintegy húsz hálózati szolgáltatást támogat, akár hatvannégy zóna kezelésére is képes. A Blutooth mellett az AirPlay 2 vezetékmentes technológia is rendelkezésre áll, van három előre kalibrált BluOS preset azoknak, akik nem szeretnek hosszabb időt tölteni a finomhangolással. A készülék természetesen megbirkózik a népszerű nagy felbontású adatfolyamokkal és lemezjátszók fogadására is felkészült. A teljes termékcsalád fehér és fekete (sötétszürke) színben kerül forgalomba.

Forrás: www.roksan.com