Bemutatkozott a TECHNICS új Ottawa hangrendszere

Az új meghajtókkal szerelt, optimalizált Ottawa hangrendszer a hozzávetőleg három éve bemutatott SC-C70 all-in-one rendszer második generációs változata.

Az OTTAWA F SC-C70 mk2 (799 GBP) alapvető felépítése nem változott, továbbra is egydobozos rendszerről beszélhetünk, azonban az ördög ezúttal is a részletekben húzta meg magát. A burkolat alatt a korábban is alkalmazott tizenkét centis mélysugárzó mellett, egy vadonatúj alacsony-közép frekvenciákat kezelő egység (80 mm) kapott helyet, amely a korábbinál merevebb membránt és könnyített hangtekercset dolgoztat. Az optimális reprodukció érdekében a légáramláson is javítottak a mérnökök. Szintén újdonságnak számít a húsz milliméteres dóm csipogó, amely a könnyebb membránnak köszönhetően agilisabb az elődjénél. A térbeli leképezést egy akusztikus lencsével sikerült tovább fokozni. A meghajtókat ezúttal is a JENO (Jitter Elimination and Noise-forming Optimization) motoros erősítő technológiára bízták.

A megújított modell a Technics saját fejlesztésű LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) technológiáját használja a helyiség kalibráláshoz: Az ún. Space Tune három gyári beállítást kínál (free, near the wall, near the corner), azonban ez tovább finomítható az átszabott Technics Audio Center (iOS/Android) alkalmazás segítségével. A készülék továbbra is alkalmas a kompakt lemezek lejátszására, amin felül adott a Bluetooth és WiFi kapcsolat, illetve analóg és optikai bemeneteket is kapunk. A berendezés Chromecast és AirPlay2 kompatibilis, valamint USB források kezelésére is képes. A rendszer összesen kilenc helyet biztosít a különböző források, lejátszási listák, rádió állomások tárolására, amely megkönnyíti a kedvencekhez való hozzáférést. Az új modell sötét szürke és fekete színekben októbertől vásárolható meg.

Forrás: www.technics.com