Bemutatkozott az AAVIK új sorozata

A dán AAVIK elkészítette új számozott (180/280 és 580) modelleket tartalmazó termékvonalát. Az új erősítő, DAC, streamer és RIAA korrektor a könnyebb kezelhetőség érdekében azonos platformra épült.

Az új AAVIK sorozat koncepcionálisan különálló egységekből áll, mert a gyártó szerint így lehet kompromisszumok (pl. elég hely a tápegységnek és hűtésnek) nélkül a legjobb teljesítményt elérni. Minden egység egyforma házat kapott, csupán a belső kialakítás és alkalmazott komponensek tekintetében mutatkozik eltérés. A zászlóshajó (580) modell esetében az alváz rézből készült és a készülék a lehető legrövidebb jelutakat használja. A fizikai gombok számát minimalizálták, ahol szükséges multifunkciós gomb könnyíti meg a navigálást és beállításokat. Közös elem még a nagyméretű, jól olvasható kijelző.

A burkolat a mechanikus rezonanciának ellenálló természetes alapú kompozitból készült. Az új modellek esetében a mérnökök felhasználták az Ansuz-Acoustics (a márka testvér vállalata) által kidolgozott technológiákat. Mindegyik modellt Tesla tekercsekkel, dither áramkörökkel és antenna rezonancia tekercsekkel szerelték. Az új készülékek mindegyike rezonáns üzemmódú tápegységet kapott. A különböző konfigurációk, elérhetőség és aktuális árak a gyártó weboldalán találhatók.

Forrás: www.aavik-acoustics.com