Bemutatkozott az Astell & Kern KANN ALPHA

Az új modell a harmadik KANN sorozatú DAP. A készülék többek között hosszabb üzemidővel és fejlettebb fejhallgató-erősítő modullal rendelkezik.

Az ASTELL & KERN KANN APLHA (1099 GBP) az első lejátszó a sorozatban, amely a precízebb átvitelt és jobb hangminőséget szavatoló Bluetooth 5.0 vezetékmentes kapcsolattal rendelkezik. Az eszköz felépítése hasonlít a Kann Cube lejátszóra, ugyanakkor egyes alkatrészeket átrendeztek, másokat kisebbre cseréltek, hogy a teljesítmény csökkenése nélkül, kisebb lábnyomot kapjunk. A készülék kezeli a PCM 32-bit/384 kHz) és DSD256 állományokat, illetve támogatja az MQA lejátszást. Újdonságként megjelent a 4.4 milliméteres kiegyensúlyozott kimenet, javítottak a csatornák elválasztásán, sikerült tovább csökkenteni zajszintet, illetve egy optimalizált fejhallgató-erősítőt is kapunk.

Az előlap nagy részét egy 4.1 hüvelykes HD (720×1280 képpont) kijelző foglalja el, ami a releváns információk megjelenítése mellett a beállításokat is megkönnyíti. A jobb oldalon található hangerő tárcsa körül most is LED gyűrű kapott helyet, ami az éppen használatban lévő formátum függvényében változtatja a színét. A gyári 64 GB fedélzeti memória microSD kártya segítségével (legfeljebb 1 TB) bővíthető. Az 5600 mAh kapacitású lítium-polimer akkumulátor akár tizennégy órán keresztül is képes életben tartani a lejátszót, ami saját felülettel ellátott Android 9.0 rendszert futtat.

Forrás: www.astellnkern.com/eng