Bemutatkoztak a BenQ iSeries projektorai

A BenQ az egyelőre három modellből álló, intelligens funkciókkal is rendelkező iSeries szériával igyekszik bővíteni otthoni használatra szánt eszközeinek kínálatát.

Mindhárom BenQ iSeries projektor már létező modellekre építkezik, vezeték nélküli kapcsolattal és közvetlen Google Play hozzáféréssel rendelkezik. A vetítők a Chromecast és Apple AirPlay támogatásnak köszönhetően mobileszközökről is képesek tartalmat fogadni.

A DLP alapú iSeries projektorok mindegyike 1,3x zoomobjektívet használ, legfeljebb kétszáz hüvelykes kép megjelenítésére alkalmas. A készülékeket a gyártó ajánlása szerint elsősorban bútorzaton érdemes elhelyezni, bár az objektíveltolás némi rugalmasságot tesz lehetővé. A BenQ W2700i (1579 GBP) és a BenQ TK850i (1579 GBP) modellek magasabb specifikációval rendelkeznek, akár menet közben is képesek a fényerő szabályozására.

A Dynamic Iris Control és Advanced Tone Mapping technológiák segítenek a lehető legjobb HDR kép megjelenítésében, amit az ígéretek szerint 30 000: 1 dinamikus kontraszt mellett biztosítanak a készülékek. A TK850i 3000 ANSI Lumen fényerőt kínál, tehát még kevésbé elsötétített helyiségekben is jól használható, míg a W2700i (2000 ANSI Lumen) inkább a filmrajongókat célozza. Ez a modell megkapta BenQ CinematicColor vezérlési technológiát a pontosabb színkezelés érdekében.

A BenQ TH685i (759 GBP) alacsony késleltetésű projektor, számos dedikált játékmódot kínál. A többi modellel ellentétben csak kompromisszumokkal képes megbirkózni a 4K forrásanyagokkal, helyette stabilan szavatolja az 1080p HDR szintet. A sorozat pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert.

Forrás: www.forbes.com www.benq.eu