Bemutatkoztak a legújabb TCL hangprojektorok

A TCL ígéretéhez híven megmutatta a legfrissebb tévé portfóliója mellé tervezett hangprojektorait, amelyek között egy Dolby Atmos eljárást támogató, 5.1.2 csatornás készülék is található.

A Red Dot Design-díjas TCL C935U hangprojektor a szabadalmaztatott Ray Danz technológia legújabb inkarnációját használja. Az új zászlóshajó a digitális feldolgozás helyett a hanghullámokat akusztikus tükrök felé továbbítja, amivel a vállalat állítása szerint homogén és széles hangtér hozható létre. A két Dolby Atmos csatornához három hangszórót rendeltek, amiből a rendszer egyet a középső csatornák támogatására használ.

A készülék a DTS: X formátumot is kezeli, a basszusok megszólaltatása egy vezetékmentes (Bluetooth) mélynyomó feladata, ami Low Latency A/V Sync csatlakozást, HDMI 2.0 eARC és optikai bejáratokat is visel. Az új hangprojektort a társaság elsősorban nagyobb méretű (65 hüvelyktől felfelé) tévék kiegészítésére ajánlja. A sajtóeseményen a TCL egy másik Ray Danz hangprojektorra is utalást tett, ami várhatóan Berlinben (IFA 2022) fog bemutatkozni.

A TCL P733W hangprojektor egy vezetékmentes mélysugárzóval megtámogatott modell. A 3.1 kiosztású rendszer 350W teljesítményt kínál, támogatja a DTS Virtual X feldolgozást és Dolby Audio formátumot. A rendszer megkapta a gyártó AI-IN kalibrációs technológiáját, valamint a Bluetooth 5.2 multi-Connection funkciót, ami két eszköz egyidejű csatlakoztatását teszi lehetővé. A készülék HDMI 1.4 ARC, optikai, 3,5 milliméteres mini-jack és USB bemenetekkel rendelkezik.

A TCL S522W a belépő kategóriát képviseli az újdonságok között. A 2.1 csatornás rendszert a kisebb méretű tévék mellé építették, a hangolásban a belga iLab munkatársai is részt vállaltak. A 200W teljesítményt szavatoló készülékhez természetesen vezetékmentes basszus láda is tartozik, vannak különböző műfaj specifikus (zene, film, sport) presetek, amelyek segítségével egyszerűen és gyorsan finomítható a hangélmény. A Bluetooth mellett optikai, HDMI 1.4 ARC és 3.5 milliméteres mini-jack csatlakozók állnak rendelkezésre. A pontos fogyasztói árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.tcl.com