Bemutatta legizmosabb integrált erősítőjét a McIntosh

A McIntosh legújabb hibrid erősítője, csatornánkét 350W teljesítményt kínál, ezzel pedig a legerősebb integrált erősítő a gyártó kínálatában.

A MCINTOSH MA12000 (14.000 USD) sztereó integrált erősítő és DAC. A készülék előerősítője csatornánként két darab 12AX7A elektroncsövet dolgoztat, míg a végfokozat az Autoformer technológiának köszönhetően terheléstől függetlenül képes a 350W teljesítmény leadására. A hátoldalon tíz analóg bemenet található, két szimmetrikus XLR, hat aszimmetrikus RCA és egy-egy MM/MC lemezjátszó konnektort kapunk. Mindkét lemezjátszó bemenet szabadon konfigurálható. A bejáratokon felül egy XLR és egy RCA kimenet is rendelkezésre áll.

A nyolc csatornás, 32-bites Quad Balance DAC a gyártó DA2 moduljának hozadéka, amely koaxiális, optikai, USB-B, MCT és HDMI ARC digitális bemenetekkel egészíti ki az analóg kínálatot. A készülék natív módon támogatja a DSD (512) és DXD (384 kHz) állományokat, míg a koaxiális és optikai bemenetek legfeljebb 24-bit/192 kHz jelek kezelésére képesek. A HDMI (ARC) bemenet lehetővé teszi a kompatibilis kimenettel rendelkező tévék vagy AV rendszerek társítását, a Dolby és a DTS formátumok támogatása is adott. Az eltávolítható DA2 DAC modul Roon Tested minősítéssel rendelkezik, tehát a Roon rendszerek automatikusan felismerik és optimális beállításokkal integrálják az erősítőt.

 

Az új modell formanyelve azonos az eddig megjelent készülékekkel. Alumínium gombok, fekete üveggel borított front, közszemlére tett elektroncsövek, dupla McIntosh Blue teljesítmény mérők és mokány megjelenés jellemzi az erősítőt. Természetesen az új modell is megkapta a gyártó szabadalmaztatott (Power Guard, Sentry Monitor, PassThru, Solid Chinch) megoldásait, adott a dedikált hűtés és a HXD funkciót biztosító High Drive fejhallgató-erősítő sem maradt ki. A Power Control csatlakozások más McIntosh készülékek be és kikapcsolására is lehetőséget nyújtanak, míg a tápfeszültség szűrő kapacitását megduplázták a stabil üzemi körülmények biztosítására.

Forrás: www.mcintoshlabs.com