Bemutatta legolcsóbb OLED tévéjét a Samsung

A Samsung legújabb belépő szintet képviselő OLED készüléke ötvenöt, hatvanöt és hetvenhét hüvelykes változatban kerül forgalomba.

Az S85D OLED tévé szabványos WOLED panelt kapott, tehát az S90D és S95D modellekkel szemben nem a Samsung QD-OLED kijelzőjével érkezik, ugyanakkor örökölt néhány megoldást a drágább társaktól. A panelt vékony keret szegélyezi, ezt a Samsung Contour Design névvel illeti, a központi talapzat helyett ezúttal a két oldalra kitolt lábak mellett döntöttek, amik között egy rövidebb hangprojektornak is helyet lehet szorítani. Az NQ4 AI Gen 2 processzor a Neo QLED tévékből érkezett, négy HDMI 2.1 (4k/120 Hz) port is jutott, van ALLM és VRR támogatás, ahogy a HDR10+ kompatibilitás is adott.

A készülék a Tizen OS legfrissebb változatát futtatja, megkapjuk a Samsung TV Plus streaming szolgáltatást, valamint a Xbox Cloud Gaming támogatást. Dolby Vision sajnos nincs, ugyanakkor a beépített hangrendszer kihasználja a Dolby Atmos szabvány és az Object Tracking Sound Lite technológia előnyeit. Az ötvenöt hüvelykes modellért 1699 amerikai dollárt kérnek, ami az azonos méretű S90D modellel szemben háromszáz, míg az S95D tévével szemben kilencszáz dolláros ár előnyt jelent.

Forrás: www.samsung.com