Bemutatta legújabb fül- és fejhallgatóit a Philips

A Philips Sound két új Fidelio Premium modellt és két Go Sports fülest leplezett le, amelyek kisebbek, könnyebbek és az ígéretek szerint jobban is szólnak, mint az elődök.

A Philips Fidelio L4 zajszűrős fejhallgató a már jól bevált negyven milliméteres átalakító frissített változatát kapta meg. A grafénnal bevont membrán merevebb az elődjénél, viszont a tömeg jelentősen nem változott, ugyanakkor alacsonyabb torzításra és tisztább közép- és magasfrekvenciás hangélményre lehet számítani. A vezetékmentes kapcsolatért Bluetooth 5.3 chip felel, az LC3 és az LDAC kodek támogatás kiváló minőségű vezeték nélküli hangot ígér. A Hi-Res Audio lejátszás a mellékelt 3,5 milliméteres mini-jack kábelen vagy USB-C interfészen keresztül is biztosított.

A négy mikrofonos hibrid adaptív zajszűrő rendszert továbbfejlesztették, a külső zajt mérő mikrofon szellőzőnyílását áthelyezték a fülkagyló hátuljára, ahol kisebb a szélzaj. Az előrecsatolt mikrofon érzékenysége automatikusan csökken a szélzaj növekedésével. A gyári adatok szerint az akkumulátor élettartam is javult, ANC használata nélkül ötven órányi lejátszás is biztosított, míg bekapcsolt zajszűréssel negyven órára lehet számítani. Tizenöt perces gyorstöltéssel öt óra extra üzemidő nyerhető.

A Philips Fidelio T2 prémium TWS ANC fülhallgató. A füles méretét húsz százalékkal csökkentették, míg a töltő negyven százalékkal lett kisebb. A készüléket új 9.2 milliméteres dinamikus, grafén bevonatú átalakítóval szerelték. Itt is kihasználható a Bluetooth 5.3 technológia előnye, van Google Fast Pair funkció, ahogy az LC3 és LDAC támogatása is adott. Az apróság hat mikrofonnal rendelkezik, oldalanként két mikrofon felel a hatékony adaptív zajszűrésért, egy pedig csontvezető technológiát használva szavatolja a minőségi beszélgetést és csökkenti a szélzaj hatását.

Ami az üzemidőt illeti egy teljes töltéssel kilenc óra folyamatos használtra (aktív ANC és moderált hangerő mellett) lehet számítani, míg a töltő-dokkolóból háromszor tudjuk teljesen újratölteni az eszközt. Egy teljes töltésre két órát kell szánni, öt perc gyorstöltéssel egy óra pluszt kapunk. A füles IPX4 besorolással rendelkezik, azaz kültéri használatra is alkalmas.

A Philips GO Sports fejhallgató termékvonal két középkategóriás modellel bővül. Az A5508 TWS fülhallgatót nyolc milliméteres grafénbevonatú meghajtóval szerelték, míg az A5608 nyitott füles a csontvezető technológiát alkalmazza, így azok számára lehet ideális, akik sokat mozognak a szabadban és nem akarják teljesen elszeparálni magukat a környezettől. Utóbbi modell a nyakpántba beépített LED fényforrásoknak köszönhetően rosszabb látási körülmények között vagy sötétben is biztonságosan használható.

Mindkét új GO modell Bluetooth 5.3 kapcsolatot használ és támogatja az LC3 kodeket. Az AN5508 hét órán keresztül használható aktív zajszűrés mellett, a töltő-dokkolóból itt is háromszor tölthetünk újra, míg az AN56008 hat órányi üzemidőt ígér, amit tizenöt perces gyorstöltéssel egy órával tudunk megtoldani. Mindkét készülék IPX5 tanúsítványt kapott. A pontos árak és a forgamazás kezdete egyelőre nem ismert.

Forrás: www.tpvision.com