Piacra engedte MARK II termékvonalát az Empire Ears

Az Empire Ears az elmúlt években szép rajongótábort gyűjtött maga köré. A társaság az újabb fejlesztések mellett a régebbi modelleket sem hagyja magára, a közelmúltban több második generációs fülmonitort is bemutatott.

BRAVADO MKII

Az Empire Ears Bravado a kiegyensúlyozott hangolás és jó csatornaelválasztás miatt régóta a zenészek és audiofilek egyik kedvence. A megújított készülék értelemszerűen az előd alapjaira építkezik, megtartotta a négy meghajtós konfigurációt, néhány ésszerű módosítással frissítve a képletet. A füles két elektrosztatikus (EST) átalakítót használ szuper-magas és magas meghajtóként, ezen felül egy BA (közepes) és egy dinamikus meghajtó (basszus) került a burkolat alá.

Az alacsony tartományokért ezúttal Weapon XI+ mélysugárzó felel. A készülék megkapta a gyártó fejlesztett EIVEC (Empire Intelligent Variable Electrostatic Control) rendszerét, aminek feladata a négyutas synX Crossover hálózattal összedolgozva a különböző meghajtók munkájának összehangolása.

ESR MKII

Az ESR (Empire Studio Reference) az elnevezésnek megfelelően elsősorban stúdió munkákhoz lett kifejlesztve, rendkívül pontos reprodukcióra képes a teljes frekvenciaspektrumban. A frissített változat újítása a kettős EST tömb, ami annyit tesz, hogy két szuper-magas meghajtót kapunk, szemben az előző modell szóló átalakítójával. Természetesen ezt a modellt is az EIVEC/synX Crossover páros felügyeli.

VALKYRIE MKII

A közel másfél éves fülmonitor újabb változata a módosításoknak köszönhetően jobb basszus teljesítményt és szélesebb hangszínpadot kínál. A három meghajtós konfiguráció maradt, azonban a basszus meghajtót itt is Weapon XI+ változatra cserélték. Az MKII modellhez megújított ALPHA IV/ALPHA HYBRID IV kábelek tartoznak, amiket a társaság az Effect Audio csapatával közösen fejlesztett.

Forrás: www.empireears.com