Bemutatta új monoblokk erősítőjét a PARASOUND

Lassan két évtizede annak, hogy piacra került a legendás John Curl által tervezett Halo JC-1 mono-erősítő, amely hosszú időn át a vállalat keresett zászlóshajó készüléke volt. Az új változat születését öt éves kutatás-fejlesztés előzte meg.

A PARASOUND HALO JC 1+ (8495 USD) monoblokk tiszta A-osztályú erősítő, amely minden részletében magán viseli tervezője részletek és hangminőség iránt érzett elkötelezettségét. A készülék 450W (8 ohm), 850W (4 ohm), 1300W (2 ohm) teljesítményt kínál, akár egy ohmos hangfalak meghajtására is alkalmas. Az új erősítő ötlete már hat évvel korábban felmerült, majd számos prototípus épült, amelyek igazolták a javításokra vonatkozó elméletek életképességét.

Gyakorlatilag minden fontosabb alkatrészt lecseréltek, ráadásként ez az első olyan otthoni felhasználásra szánt erősítő, amely nagyfrekvenciás zajszűrést alkalmaz. Az áramköröket olyan anyagra nyomtatták, amit eddig csupán a szuperszámítógépekben és az űrhajózásban használtak. A bemenet tápegysége teljesen független a fő tápellátástól, s olyan transzformátorral rendelkezik, amely hatékonyan különíti el az érzékeny áramköröket a nagyfrekvenciás zajtól. Újdonságnak számítanak a szabadalmaztatott, mikro rezgéseknek ellenálló Wilson Audio REL kondenzátorok, míg az XLR Loop Out funkció javítja a kettős/hármas és négyes erősítő konfigurációk hatékonyságát. Az optimális teljesítmény érdekében az érzékenység manuálisan is módosítható.

A hátoldalon XLR (balanced) és RCA (unbalanced) konnektorok, valamint CHK Infinium kötőhelyek találhatók, míg az előlapot a HALO termékvonal megjelenéséhez igazították. Az új modell fekete vagy ezüst kivitelben az első negyedévben várható.

Forrás: www.parasound.com