Bemutatta új OLED csúcsmodelljét a Panasonic

A Panasonic frissen bejelentett zászlóshajója a HZ2000 utódja, hatvanöt és ötvenöt hüvelykes méretben lesz kapható.

Az új csúcskészüléket villantó sorozat (2000) mindig is kitűnt a Panasonic OLED portfóliójából az egyedi panel és a Dolby Atmos hangrendszer miatt. Bár a panel (Master HDR OLED Professional Edition) műszaki értelemben nem sokat változott a gyártó a kép- és hangteljesítmény javulását, illetve a mesterséges intelligenciára támaszkodó szolgáltatások fejlődését ígéri.

A JZ2000 OLED tévé vadonatúj processzort kapott, amely beállításoktól függően külső beavatkozás nélkül is képes az aktuális tartalomhoz optimalizálni a megjelenítést. A HCX Pro AI processzor folyamatosan elemzi a tartalmakat, így AUTO AI beállítás mellett automatikusan a legjobb látványt képes biztosítani.

Az új modell Gamer Mode Extreme beállítást is kínál, amely különböző „extrákkal” járul hozzá a zökkenőmentes játékélményhez. A készülék alacsony bemeneti késleltetést (gyári adat 14.4 ms) szavatol, HDMI 2.1 (VRR és HFR) kompatibilis, adott az ALLM (Auto Low Latency Mode), illetve kapunk egy HDMI Signal Power Linket, amely a régebbi set-top boxok és számítógépek társítását is lehetővé teszi.

A Panasonic régóta támogatja mind a Dolby Vision, mind a HDR10+ szabványt, amelyek mellett a HDR10+ Adaptive formátum is elérhetővé vált. Ez a képjellemzőket képes a környezeti fényviszonyokhoz igazítani. Az extra funkcióval a JZ2000 az első olyan tévé, amely a két rivális szabványt párhuzamosan biztosítja.

Az új készülékbe is Dolby Atmos hangrendszer került, azonban a készlet egy pár surround hangszóróval bővült, szélesítve és bővítve a hangszínpadot. Az átalakított rendszer Panasonic 360° Soundscape Pro névre hallgat és ezúttal is a Technics közreműködésével készült. Ebben a tévében mutatkozik be a gyártó operációs rendszerének újabb változata. A My Home Screen 6.0 az átszabott, újabb funkciókat integráló felületnek köszönhetően sokkal könnyebben használható.

Említést érdemel a duális Bluetooth funkció, amely két vezetékmentes eszköz párhuzamos használatát teszi lehetővé. Újdonság a My Scenery (hasonlít a Samsung Ambient szolgáltatásához) funkció, amely a Lumix Club, valamint a LoungeV Studio kínálatából enged pihentető fotókat és videókat válogatni. Az új modell elérhetősége és ára egyelőre nem ismert.

Forrás: www.panasonic.com