Bemutatta új prémium OLED tévéjét a Toshiba

A Toshiba új modellje következő generációs képmotorral és az átlagosnál izmosabb hangrendszerrel igyekszik tartani a lépést a konkurenciával.

A TOSHIBA X9900L OLED tévé egyelőre két méretben (55 és 65 hüvelyk) kerül forgalomba. A készüléket 120 Hz-es 4K felbontást támogató kijelzővel szerelték, megkapta a márka saját fejlesztésű következő generációs REGZA képfeldolgozó-chipjét. A képminőséget az AI Ultra-Essential és a Contrast Booster hivatott javítani, a pontos színkezelésért pedig többek között a Color Re-Master Pro eljárás felel.

A rendszer mesterséges intelligenciát használva képes a gyengébb minőségű tartalmak feljavítására. A készülék támogatja a Dolby Vision, HDR10 és HDR10+ szabványokat, dedikált játékos (ALLM, VRR) is sport módokkal rendelkezik. A támogatott videótechnológiák között megtalálható a Filmmaker Mode, Dolby Vision, Dolby Vision IQ és az Imax Enhanced.

A hangokat a nyolcutas 3.1.2 csatornás REGZA Power Audio Extreme (113 W) hangrendszer kezeli. A rendszer dedikált mélynyomót (BAZOOKA Bass Woofer Pro) is tartalmaz, a Tru Screen Sound technológia pedig dinamikusan képes lekövetni a képernyőn zajló eseményeket, így a hangok pozicionálása mindig a lehető legpontosabb.

Van egy ún. éjszakai mód, ilyenkor az alacsonyabb hangerő miatt kevésbé hallható frekvenciákat az algoritmus feljavítja. A hangrendszer képes virtuálisan Dolby Atmos hangteret is generálni. A Toshiba új modellje a VIDAA U6 operációs rendszert használja. Az európai árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.toshibatv.com