Bemutatta új zászlóshajóját az Acoustic Energy

A brit Acoustic Energy leleplezte új csúcsmodelljét, amely a tavaly indított 500 jelzéssel ellátott termékcsalád legimpozánsabb darabja.

Az AE520 szemet gyönyörködtetően karcsú, padlón álló hangfal, amely nem meglepően számos megoldást örökölt a család többi tagjától. Az új modellbe karbonszálas dóm csipogó, illetve szintén karbon közepes és alacsony frekvenciás meghajtók kerültek. A magas tartományokat kezelő, egyedi hullámvetővel szerelt meghajtót, két közepes (125 mm) hangszóró fogja közre, míg a basszusok megszólaltatását három (125 mm) egységre bízták a mérnökök. A már piacon lévő AE509 modellel összevetve az új hangfal nem csupán hangnyomásban kínál többet, hanem a közepes tartományok reprodukciója is lényegesen pontosabb. A három mélysugárzó dedikált, önálló nyákra épített keresztváltóval, szeparált légkamrával rendelkezik, ezzel is támogatva a közepes hangszórók munkáját.

A kabinet RSC (Resonance Suppression Composite) kialakítású, aminek megfelelően az MDF rétegei közé bitumen került. A külső panel kilenc, míg a belső hat milliméter vastag, ami között három milliméteres csillapító réteg húzódik, mindez egy nehéz és merev, káros rezgéseknek ellenálló, hatékony struktúrát eredményez. A hangfalak tüskékben végződő, tömör alumínium talpakon állnak. Az új Acoustic Energy csúcsmodell fényes fekete, fehér és amerikai dió változatokban előre láthatóan októberben érkezik meg Európába. A pontos árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.acousitc-energy.co/uk

A márka hazai forgalmazója az Audiocentrum.