Bemutatták a Revel Performa Beryllium családot

A Harman Luxury Audio Group irányítása alatt tevékenykedő Revel márka bemutatta Performa Beryllium hangsugárzó sorozatát, amely három padlón álló modellt, egy kompakt hangdobozt, egy centersugárzót és két aktív mélynyomót tartalmaz.

A REVEL PERFORMA F328BE (18.000 EUR) álló hangfal háromutas konstrukció. A készülék egy vadonatúj, Acoustic Lens hullámvezetővel megtámogatott, egy hüvelykes berillium csipogóval rendelkezik, amihez egy kerámia-kompozit (130 mm) közepes és három darab (200 mm) kerámia-kompozit basszus meghajtót társítottak. A hatodik generációs hullámvezetővel összedolgozó berillium magassugárzó sokkal merevebb és agilisebb a korábban használt alumínium, vagy titán egységeknél, ezért hatékonyabban vezethető és jobb teljesítményt kínál.

A közepes és mély hangszórók kerámia kompozit (DCC) kónuszt kaptak. A DCC egy plazma elektrolitikus oxidációs folyamat, amely során plazma kisüléssel durva kerámiabevonat hozható létre. Az alumínium magra felhordott kerámia réteg extra csillapítást biztosít, így az egységek optimalizált motorral kombinálva jobb közép- és alacsony frekvenciás teljesítményt nyújtanak. A rendszert saját fejlesztésű keresztváltó felügyeli.

A sorban következőmodell a REVEL PERFORMA F228BE (10.400 EUR) hangszóró készlete nem változott, azonban mélysugárzóból csak kettőt kapunk, míg a PERFORMA F226BE (7600 EUR) hangfalba két kisebb (165 mm) alacsony frekvenciás hangszórót szereltek. Mindkét modell esetében front oldali bass-reflex portot kapunk, ami megkönnyíti a készülékek elhelyezését. A hangszórókat (ahogy a család többi tagjánál) mágnessel rögzíthető rácsok óvják a sérülésektől.

A PERFORMA M126BE (4400 EUR) egy kellemes megjelenésű, kétutas könyvespolc hangkeltő, amely igény esetén opcionális állványon is elhelyezhető. Természetesen ez a modell is megkapta a fentebb részletezett berillium csipogót amihez egyetlen mélyközép (165 mm) meghajtót társítottak a mérnökök. A PERFORMA C426BE (4500 EUR) centersugárzóval a házimozi rajongók kedvére igyekszik tenni a gyártó. A háromutas rendszer egy hüvelykes berillium magas, illetve négy hüvelykes kerámia-kompozit közepes meghajtót dolgoztat, amelyek mindkét oldalára két-két basszus (165 mm) hangszóró került. A készülék talpon áll, amely segíti a leválasztást, míg a hátoldalon két port fogja közre a kötőhelyeket.

A termékvonalat a B110v2 és B112v2 aktív mélynyomók egészítik ki. Mindkét hangrendszer előre sugároz tíz, illetve tizenkét hüvelykes meghajtókat dolgoztat, amelyek minden korábbinál nagyobb lineáris kitéréssel rendelkeznek. Az alumínium kosarakat szellőztetik a túlzott ellennyomás okozta akusztikai veszteségek elkerülése érdekében. A kabinetek merevítését felülvizsgálták és átalakították, amivel tovább csökkentették a nem kívánt rezonanciát. A parametrikus EQ mostantól nem szoftver alapú, ami azt jelenti a valós időben módosíthatók a beállítások. A mélysugárzók ára egyelőre nem ismert.

Forrás: www.revelspeakers.com