Bemutatták az Ansuz Mainz8 elosztók új generációját

Az Audio Group Denmark égisze alatt működő Ansuz of Denmark márkanév nem ismeretlen a hifi felsőházában. A címszereplő termékvonal bővítése során a radikális zajcsökkentésre és rezonancia szabályozásra került a hangsúly.

Az ANSUZ MAINZ8 GEN3 sorozat a márka legkifinomultabb és legfejlettebb zajcsökkentő, rezonancia szabályozó és dither technológiáját kapta meg. Az elosztók új generációjának fejlesztése során a mérnökök igyekeztek kihasználni az innovatív kompozit anyagok eltérő akusztikus hatásait. A végső cél nagyon tiszta tápellátást biztosítani a társított komponensek számára az elérhető legalacsonyabb földelési impedancia mellett.

A márka szerint a burkolatként általánosan használt anyagok sok esetben zavaró hangokat bocsáthatnak ki. Az új modellek esetében ezért természetes alapú kompozit anyagot használtak, ami csökkenti a mechanikai hatásokat, különöse tekintettel a hiszterézisre. A belső rezonancia szabályozás során kiemelten figyeltek a megfelelő mechanikai földelésre.

Az Ansuz Mainz8 DT-C3 Supreme modellt szendvics alsó lemezzel szerelték, hogy az elektronikát és az áramköröket befolyásoló rezgéseket az abszolút minimumra csökkentsék. A laminált felépítmény ehhez az alaphoz csatlakozik, alul és felül titán rétegeket helyeztek el. Megújult az Ansuz Star Grounding technológia, ami egy jól körülhatárolható területet fed le a készüléken belül, hogy a lehető legalacsonyabb földelési impedanciát szavatolja. Az eljárás biztosítja, hogy az elosztóról ne kerüljön feszültség a társított komponensek tápkábeleire.

Az új sorozat az Ansuz Tesla eljárást is integrálja, ami egy tekercset és ellentekercset alkalmaz. Mindkét tekercs hordoz feszültséget, amikor az egyik feszültségcsúcsot talál az ellentekercs működésbe lép, megszüntetve a zajt. A zajszűrő hatás fokozása érdekében, különböző típusú Tesla tekercsek dolgoznak párhuzamosan, így az egyedi tulajdonságok kiegészítik és erősítik egymást. A harmadik generációs Mainz elosztók 1200 euróról indulnak a csúcsmodellként aposztrofált D-TC GOLD Signature modellért hatvanezer eurót kérnek.

Forrás: www.audiogroupdenmark.com