BenQ GV30 – Új hordozható projektor

A BenQ újdonsága könnyen az „ott alvós” bulik királya lehet, ráadásul a beépített hangkeltőknek köszönhetően vezetékmentes hangszóróként is használható.

A BENQ GV30 (700 USD) a hivatalos álláspont szerint, egy intelligens hordozható projektor, amibe 2.1 csatornás hangrendszer is került. A készülék extra védelmet kapott, így bel- és kültéri használatra is alkalmas. A hangért egy pár magas és középtartományokat kezelő hangszóró, valamint egy dedikált basszus radiátor felel. Előbbit 4W teljesítményű erősítővel támogatták meg, utóbbihoz 8W teljesítményű rendszer tartozik. A hangolást a társaság belsős (treVolo) csapata vállalta magára.

A készülék a visszafogott méretek ellenére száz hüvelykes HD kép megjelenítésére képes, 300 lumen fényerő mellett. Van egy speciális nappali üzemmód, amely nagyobb külső fény esetén növeli a kontrasztot. A projektor függőleges irányban állítható, százharmincöt fokos vetítési szög is beállítható. Vannak előre kalibrált műfaj specifikus (sport, film) üzemmódok, illetve egy kifejezetten zenehallgatáshoz igazított lehetőséget is kapunk, hiszen ahogy a bevezetőben szóba került az apróság Bluetooth hangszóróként is bevethető.

Az integrált Android rendszer hozzáférést biztosít a GoogleTV tartalmakhoz, valamint Chromecast és AirPlay kompatibilitást biztosít. A készülék HDMI és USB-C konnektorokat visel, a beépített akkumulátor 2.5 óra használatot biztosít, tehát egy átlagos filmet elektromos hálózat hiányában is végig lehet nézni. A BenQ újdonsága előrendelhető, a forgalmazás várhatóan októberben kezdődik.

Forrás: www.benq.eu