BEOLAB 8 – Stílus és teljesítmény kompakt csomagban

A Bang & Olufsen bemutatta legújabb Beolab hangsugárzóját, ami úgy terveztek, hogy sztereó szettként vagy házimozi rendszer részeként is képes legyen kiteljesedni.

A BEOLAB 8 (2749 USD <) egy rugalmasan használható, alapvetően kis helyigényű, ugyanakkor erőteljes hangzással kecsegtető vezetékmentes hangsugárzó. A készülék a jellegzetes fa lamellákkal vagy a kevésbé feltűnő szövetráccsal ellátott változatban is megvásárolható. A burkolat alatt tizenhat milliméteres magassugárzó, hetvenhat milliméteres közepes és százharminchárom milliméteres basszus meghajtó kapott helyet.

A MOZART platformot használó apróság WiFi és Bluetooth képes, ahogy a Powerlink és Wireless Powerlink funkciók is adottak. Az intelligens szolgáltatások között említést érdemel az ún. beam width control, amely a beépített profilokon keresztül választást kínál a nagyobb közönségnek szóló szélesebb, vagy a meghitt szűkebb hangszínpadok között. Az adaptív szoba-kompenzációs rendszer mindig az adott tér akusztikus jellemzőihez igazítja a hangképet.

A harmadik felhasználók kényelmét szolgáló funkció, hogy a rendszer képes a hallgatókra fókuszálni az akusztikus középpontot, a telefonkészülékek helyadatait használva. Vezérlésre a társalkalmazás vagy az üveggel borított felső panelen elhelyezett gombok használhatók. A Beloab 8 mellé falra szerelést megkönnyítő konzol, különböző méretű állványok és talp is vásárolható.

Forrás: www.bang-olufsen.com