BEOPLAY Portal – Játékra tervezve

A Bang&Olufsen bejelentette első kifejezetten játékosok számára tervezett, vezetékmentes fejhallgatóját. A Beoplay termékvonal új tagja Dolby Atmos és Bluetooth aptX Adaptive támogatást is kínál.

A BEOPLAY PORTAL (499 EUR) a Designed for Xbox program keretén belül készülhetett el, ami nem különösebben meglepő, hiszen a B&O és a Microsoft a közelmúltban jelentette be együttműködési szándékát. A füles természetesen bármilyen játékgéppel (illetve asztali gépekkel és mobil eszközökkel) használható, azonban a régebbi és új generációs Xbox konzolokhoz társítva képes maradéktalanul kihasználni a Microsoft vezetékmentes protokollját.

Dizájn tekintetében a gyártóra jellemző megoldások dominálnak, az eszközt érintésérzékeny felületen keresztül lehet vezérelni. A fejpánt és a fülpárna gazdagon párnázott, a borításhoz bambusz szálakat is tartalmazó légáteresztő textilt használtak. A füles meglehetősen könnyű (282 g), így a hosszútávú használat sem vált ki diszkomfort érzetet. A hagyományos (értsd: kihajtható) mikrofon helyett a tiszta kommunikációról Directional Beamforming technológiát alkalmazó megoldás gondoskodik, ami az ígéretek szerint felerősíti és kiemeli a felhasználók hangját, miközben folyamatosan szűri a háttérzajt.

A burkolat alatt, két negyven milliméteres neodímium-mágneses átalakító lapul, illetve említést érdemel a társaság új generációs aktív zajcsillapító eljárása. Ami az üzemidőt illeti a gyártó általánosan használva (pl. zene) egész napos használatot ígér, aktív Bluetooth és ANC mellett, míg játékos üzemmódban tizenkét órára lehet számítani az Xbox Wireless, Bluetooth és az aktív zajcsökkentés használatával. A B&O újdonsága április végétől vásárolható meg a Bang & Olufsen, a Best Buy és a Microsoft Store áruházakban.

Forrás: www.bang-olufsen.com/en