BEOSOUND BALANCE – Új hangszóró a B&O kínálatában

A készülék a skandináv minimalizmus jegyében született. A formatervet a brit Layer Design csapatával közösen dolgozták ki, míg a burkolat alá saját fejlesztésű elektronika került.

A BEOSOUND BALANCE (2000 EUR) közel negyven centi magas készülék, első pillantásra egy fejre állított termoszra vagy kortárs olvasólámpára hasonlít. Az újdonság összesen hét hangszórót dolgoztat. Két 5.25 hüvelykes mélysugárzó, két darab öt, illetve három hüvelykes full range meghajtó, valamint egy háromnegyed hüvelykes csipogó kapott helyet a két részre osztott házban. Egy basszus meghajtó az alsó részben található és felfelé sugároz, míg egy vele szembe fordítva felül lett elhelyezve.

A hangélmény különböző presetekkel módosítható és finomítható, igény esetén 360 fokos hangsugárzás is beállítható, valamint aktív szoba korrektor is rendelkezésre áll. A készülék Bluetooth (5.0) vagy WiFi segítségével társítható a forrásokhoz, Chromecast és AirPlay2 kompatibilis. A hangszórót dedikált alkalmazással (B&O App) vagy a fedlapba épített érintésérzékeny felület segítségével lehet vezérelni, illetve élőszóban (Google Assistant azonnal, Amazon Alexa később) is lehet utasítani. A készülék szólóban vagy sztereó párként is használható.

Forrás: www.bang-olufsen.com/en