Beton hangfalakat gyárt a német Lautbrecher

A Lautbrecher könnyen formázható betonból építi minimalista megjelenésű, de csúcstechnológiát alkalmazó készülékeit. Bár a kézműves gyártást favorizáló düsseldorfi társaság még fiatalnak számít a szakmában, máris számos rajongóval büszkélkedhet.

A Lautbrecher kínálata jelenleg három modellből áll. A legkisebb hangfal RAUBEIN (1450 EUR) névre hallgat. A mindössze huszonhét centi magas és tizenhat centiméter széles dobozban, egy full range hangszóró kapott helyet. Méret tekintetében hasonló a RÖHLIG (1850 EUR) elnevezésű készülék, azonban ebben a pontosabb reprodukció érdekében már egy koaxiális meghajtó dolgozik. Mindkét készülék pontforrásként működik, előbbi 80W zenei teljesítményt kínál, míg utóbbi 120W leadására képes és csöves erősítőkkel is meghajtható.

A RUPRECHT (5950 EUR) közel egy méter magas hangsugárzó, amit tíz hüvelykes mély és egy hüvelykes magas hangszóróval szereltek, koaxiális elrendezésben. Ennek hangfalnak már alaposan meg kell ágyazni, mert ötvenöt kilót nyom, ennek ellenére opcionális állványon is elhelyezhető. A 160W zenei teljesítményt szavatoló készülék bármilyen sztereó erősítővel meghajtható.

Forrás: www.lautbrecher.com