Beugró kategóriás a Magnepan LRS hangfal

A Magnepan belépő szintet képviselő LRS (Little Ribbon Speaker) modellje kóstolót ígér mindabból, amit technológia nyújtani tud.

A Magnepan lassan ötven éve készít planar/ribbon elven működő hangfalakat. A modellek közös jellemzője a rendkívül tiszta és természetes hangzás, valamint a rendkívüli színpadkép. A hangfalakat a mai napig egy szinte családias manufaktúra készíti, minden munkafázist házon belül végeznek el, ami egyfelől segít optimalizálni a költségeket és kontroll alatt tartani a minőséget. A társaság az elmúlt évtizedekben kidolgozott egy programot, amely a technológia népszerűsítésére szolgál, valamint készített néhány belépő modellt, amiket kifejezetten kisebb teljesítményű erősítők mellé ajánlottak.

A MAGNEPAN LRS (650 USD) már egészen más stratégia szerint született, gyakorlatilag a nagyobb modellek teljesítményét kínálja anélkül, hogy csorbulna a sokak által magasztalt semleges és nagyon koherens prezentáció. Az új modell rendkívül könnyű átalakítóval rendelkezik, ami a közepes és mély tartományok jobb elosztását és kisebb mozgó tömeget eredményez. A készüléket ráadásként úgy tervezték, hogy közepes teljesítményű integrált erősítőkkel is meghajtható legyen, amivel értelemszerűen a szélesebb felhasználói réteg bevonása volt a cél. A kétutas konstrukció érzékenységét 86 dB értékben határozta meg a gyártó, impedanciaként 4 ohm, míg frekvencia-válaszként 50Hz – 20kHz (± 3dB) szerepel az adatlapon. Bár a készüléknek még mindig jelentős energiára van szüksége ahhoz hogy igazán kiteljesedjen, egy izgalmas világba enged bepillantást a nagyokhoz képest visszafogott áron.

Forrás: www.magnepan.com