Bluetooth adó-vevőt mutatott be a McIntosh

A McIntosh MB20 adó-vevő segítségével bármely régebbi hangrendszer korszerűsíthető, lehetővé téve azok vezetékmentes működését.

A McIntosh MB20 (500 USD) Bluetooth adó-vevő azok számára lehet érdekes, akik a streaming képességek kedvéért nem cserélnék le régebbi szettjeiket. Az eszköz alapvetően kis helyigényű, használatához nincs szükség harmadik féltől származó alkalmazásokra. Vevőként a berendezés bármilyen kompatibilis (telefon, táblagép) eszközről képes jelet fogadni, adó üzemmódban a folyamat értelemszerűen fordított, bármely Bluetooth-képes eszközre közvetíthetünk tartalmakat.

A készülék a legfrissebb Bluetooth (5.0) technológiát használja, támogatja többek között az aptX HD, AAC és Hi-Res Audio eljárásokat. A pontos időzítést a manuálisan is kapcsolható Qualcomm aptX Low Latency funkció szavatolja, míg a teljesítményt a külső antenna segít maximalizálni.

A burkolat alatt egy DAC (32-bit/192 kHz) is található, ami vevő üzemmódban tehet jó szolgálatot, az eszköz külső konverterekkel is használható, de a digitális kimenetet rögzítették (96 kHz) a kompatibilitás érdekében. Adóként nagy teljesítményű analóg-digitális átalakítót (ADC) kapunk, ami a gyári adatok szerint 110 dB jel-zaj aránnyal (SNR) működik. A hátoldalon analóg, koaxiális és optikai ki-bejáratok kaptak helyet a rugalmasság érdekében. A készülék európai forgalmazása júniusban kezdődik.

Forrás: www.mcintoshlabs.com